Inteligența artificială, ajutor important în medicină. OMS atrage, însă, atenția că există și multe riscuri în folosirea ei

Inteligenţa artificială (IA) ar putea revoluţiona îngrijirile în domeniul sănătăţii facilitând, de exemplu, dezvoltarea de medicamente sau accelerând detectarea unor boli. OMS consideră, însă, că trebuie acordată mai multă atenţie riscurilor, relatează AFP.

Într-un document publicat recent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii analizează pericolele şi beneficiile utilizării unor mari modele multimodale (numite LMM) – un tip de tehnologie IA generativă cu creştere rapidă – în materie de sănătate.

Aceste LMM-uri pot folosi mai multe tipuri de date, inclusiv din text, imagini şi videoclipuri, şi pot genera rezultate care nu se limitează la tipul de date introduse în algoritm.

“Se prevede ca LMM-urile să fie utilizate şi aplicate pe scară largă în domeniul îngrijirii sănătăţii, cercetarea ştiinţifică, sănătatea publică şi dezvoltare de medicamente”, indică OMS.

Organizaţia defineşte domenii care ar…

Citeste continuarea pe www.digi-world.tv

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Sfântul Ștefan | Cunoaste lumea

Biserica Catolică, Anglicană, Ortodoxă Orientală, Ortodoxă Răsăriteană și Luterană și Biserica Răsăritului îl privesc pe Ștefan ca pe…