“Întâmpinăm noul an într-o situaţie politico-militară dificilă, într-un moment în care există cei care încearcă să şteargă istoria noastră glorioasă şi marile noastre realizări, să demoleze monumentele în cinstea învingătorilor asupra fascismului, să pună criminali de război pe un piedestal, să anuleze şi să profaneze tot ce este rusesec


Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat în mesajul video transmis de Anul Nou că victoria Rusiei asupra Ucrainei este „inevitabilă” şi a salutat eroismul soldaţilor ruşi, relatează news.ro, conform Reuters.

Şeful apărării de la Moscova, criticat intens de vocile pro-război din Rusia pentru eşecurile de pe câmpul de luptă în timpul celor 10 luni de campanie, a declarat că situaţia de pe linia frontului rămâne „dificilă” şi a criticat Ucraina şi Occidentul pentru că încearcă să anihileze Rusia.

„Întâmpinăm noul an într-o situaţie politico-militară dificilă, într-un moment în care există cei care încearcă să şteargă istoria noastră glorioasă şi marile noastre realizări, să demoleze monumentele în cinstea învingătorilor asupra fascismului, să pună criminali de război pe un piedestal, să anuleze şi să profaneze tot ce este rusesc”, a declarat Şoigu.

În ciuda faptului că sunt lupte sângeroase în curs de desfăşurare de-a lungul liniei de front de 1.000 de km din Ucraina, iar Rusia nu a obţinut niciun câştig teritorial din primele luni ale războiului, Şoigu le-a spus soldaţilor ruşi: „Victoria, ca şi Anul Nou, este inevitabilă”.

El a lăudat, de asemenea, „acţiunile nemuritoare, curajul altruist şi eroismul” de care au dat dovadă trupele ruseşti care luptă împotriva a ceea ce el a numit „neonazism şi terorism”.

Moscova se aştepta la o victorie rapidă în ceea ce numeşte „operaţiunea militară specială”, dar rezistenţa energică a Ucrainei şi armele occidentale au ajutat Kievul să întoarcă cursul războiului şi să organizeze o serie de contraofensive uimitoare. Ucraina a recuperat acum mai mult de jumătate din teritoriul confiscat de Rusia în primele săptămâni ale invaziei sale.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

TRUCUL WhatsApp pe iPhone si Android despre care PUTINA Lume Stie

Urmatoarea stire

fată de 14 ani, înjunghiată cu 25 de lovituri de cuțit pe un pod

Stiri pe aceeasi tema