Întâlnire între Nicolae Ciucă și noul ambasador al SUA la București, Kathleen Ann Kavalec


Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit miercuri, la Palatul Victoria, cu Kathleen Ann Kavalec, noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la București. Cei doi oficiali au discutat, printre altele,  despre securitatea regională, dar și despre proiecte energetice.

Cu ocazia acestei întâlniri, premierul României a subliniat importanța reprezentării SUA la nivel de ambasador în țara noastră și a abordat temele majore ale relației bilaterale de Parteneriat Strategic.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a mulțumit pentru decizia Statelor Unite de creștere a prezenței militare în România și pentru susținerea și preocuparea pentru securitatea Mării Negre, manifestate la nivelul Congresului, Departamentului de Stat și NATO.

FOTO – Facebook/IonelNicolaeCiuca

Ambasadoarea Kavalec a trecut în revistă preocupările majore pentru securitatea regională, în condițiile războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina și încercărilor de destabilizare a Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, oficialul american a transmis aprecierea pentru rolul asumat de România în asistența multi-dimensională acordată celor două state.

„Proiectele economice privind investițiile în grupurile 3 și 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă și cele privind Reactoarele Modulare Mici – SMR sunt de primă importanță pentru ambele părți, contribuind la consolidarea securității energetice în regiune. Noul ambasador american în România a transmis aprecieri pentru implicarea personală a premierului Nicolae-Ionel Ciucă în combaterea traficului de ființe umane, continuarea progreselor reprezentând un argument puternic pentru accederea țării noastre în Programul Visa Waver”, a mai transmis Guvernul.

În final, premierul Nicolae Ciucă i-a urat ambasadoarei SUA la București mult succes în activitatea sa în România și și-a exprimat speranța că, pe durata mandatului său, relațiile dintre țările noastre își vor continua excelentul parcurs.

Premierul Nicolae Ciucă și noul ambasador al SUA la București, Kathleen Ann Kavalec / FOTO – Facebook

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema