Institutul de Geologie al SUA estimează că Pământul are rezerve uriașe de “hidrogen alb”, capabile să susțină într-un mod nepoluant necesarul de energie al omenirii “pentru câteva sute de ani”. Contrazice astfel opinia științifică anterioară, care a ignorat depozitele de hidrogen din scoarța terestră.


Potrivit Financial Times, Institutul Geologic al SUA (USGS) a comunicat la o reuniune din Denver rezultatele unui studiu, încă nepublicat, care arată că pe Pământ există circa 5.000 de miliarde de tone de hidrogen în depozite subterane. Liderul de proiect, Geoffrey Ellis a spus: “Cea mai mare parte a acestor rezerve sunt probabil inaccesibile, dar și dacă am exploata câteva procente asta ar asigura totuși întreaga cerere proiectată – 500 de milioane de tone pe an – pentru câteva sute de ani”.

Spre deosebire de “hidrogenul verde”, obținut din resurse regenerabile (dar scumpe), de cel gri (din metan, sau albastru dacă este captată emisia de carbon) sau de cel negru (din cărbune), hidrogenul alb (sau geologic, în enegleză mai este denumit și gold Hydrogen) se găsește în depozite naturale și nu este poluant.

FT consideră că studiul USGS “semnalează începutul erei hidrogenului, similară “goanei după aur”, pentru o resursă…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema