„Instanța a constatat că fapta nu există”


Fosta președintă a Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana-Maria Pătru, a fost achitată miercuri, în prima instanță, în dosarul în care este acuzată că ar fi primit 600.000 de euro de la Irina Socol pentru a interveni pentru firma Siveco pe lângă Consiliul Concurenței. Tribunalul București a decis că, în ce privește acuzația de trafic de influență, „fapta nu există”, iar suma vehiculată în dosar este obținută licit, a declarat pentru Gândul apărătorul fostei șefe AEP, avocatul Cristian Ene.

„Dosarul a fost întocmit pe vremea când la Ploiești era așa numitul procuror Portocală (n.r. fostul șef DNA Ploiești Mircea Negulescu, trimis în judecată în iunie 2020 pentru cercetare abuzivă, influenţarea declaraţiilor martorilor şi participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare). Instanța a constatat că, în ce privește acuzațiile de trafic de influență fapta nu există, și – de asemenea – nici acuzația de spălare de bani nu s-a dovedit a fi faptă de natură penală, dat fiind că banii erau liciți – am depus în instanță toate documentele care dovedesc acest lucru. Prin urmare, s-a ridicat și sechestrul”, a declarat pentru Gândul avocatul Cristian Ene, care a reprezentat-o în instanță pe Ana-Maria Pătru, alături de avocata Eliza Ene Corbeanu, potrivit gandul.

Minuta instanței: Nu există premisele dispunerii confiscării speciale sau extinse

Astfel, potrivit soluției Tribunalului București – care nu este definitivă – Ana-Maria Pătru este achitată în acest dosar. Totodată, instanța dispune și ridicarea măsurii asigurătorii „întrucât nu există premisele dispunerii confiscării speciale sau extinse”

„În temeiul dispozițiilor art. 396 alin. (5) din Codul de procedură penală, raportate la art. 16 alin. (1) lit. a) din Codul de procedură penală, dispune achitarea inculpatei PĂTRU ANA-MARIA trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, prevăzută de art. 291 alin. (1) din Codul penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal, întrucât fapta nu există. În temeiul dispozițiilor art. 396 alin. (5) din Codul de procedură penală, raportate la art. 16 alin. (1) lit. b) din Codul de procedură penală, dispune achitarea inculpatei PĂTRU ANA-MARIA, trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de spălarea banilor, prevăzută de art. 29 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 656/2002 republicată, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală. În temeiul dispozi?iilor art. 404 alin. (4) lit. c) din Codul de procedură penală, dispune ridicarea măsurii asigurătorii instituite prin ordonanța nr. 345/P/2016, din data de 28.09.2017, a Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploieşti, întrucât nu există premisele dispunerii confiscării speciale sau extinse, în raport cu soluția pronunțată….

Citeste continuarea pe psnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema