inspirație și sfaturi pentru un somn odihnitor » Stiri Bucuresti AZI, de ultima ora ❤️ Ziarul de București ®


    Dormitorul este locul unde petrecem o treime din viața noastră, iar calitatea somnului nostru poate influența foarte mult starea de bine, dar și performanțele de zi cu zi. 

         Așa cum ne trezim, așa ne va fi și ziua. Probabil că ai observat că atunci când nu dormi suficient, dimineața ești irascibil, fără prea multă poftă de viață, ceea ce îți afectează întreaga zi. 

         Prin urmare, este important să ne asigurăm că dormitorul este un loc care ne inspiră relaxare și ne oferă un somn odihnitor.

      Iată câteva sfaturi și idei de amenajare care te pot ajuta să creezi dormitorul perfect pentru o stare permanentă de bine.

  1. Alege o paletă de culori cu efect relaxant pentru că acestea pot avea un impact semnificativ asupra calității somnului. Culorile prea intense, cum sunt roșu sau portocaliul creează o stare de agitație, în timp ce culorile neutre, dar și cele calde pot avea un efect liniștitor și relaxant, oferindu-ți un somn mai ușor.
  2. Investește într-un pat confortabil. Poate părea costisitor, dar un somn de calitate este influențat și de patul ales. Alege o saltea care să se potrivească preferințelor tale privind gradul de fermitate. Acoperă-l cu cât mai multe perne dacă te simți confortabil în acest mod. Poate că nu te-ai gândit până acum, dar și înălțimea patului influențează calitatea somnului. De aceea este important să alegi ceea ce te ajută să te simți în largul tău. 

Un ultim aspect, dar la fel de important este lenjeria de pat, care trebuie să fie confecționată din materiale moi, plăcute la atingere, care să mențină o temperatură constantă, indiferent de anotimp. 

Îți recomandăm lenjeriile de pat cocolino pentru anotimpul rece, în timp ce pentru sezonul cald sunt indicate lenjeriile de pat din bumbac satinat. Descoperă o gamă variată de lenjerii Pucioasa, la prețuri avantajoase, pe Cumparamisim.ro, dar și multe alte produse pentru locuință, precum covoare, pături, pilote și perne, cuverturi, huse cu elastic, articole fashion etc.

  1. Redu zgomotul și cantitatea de lumină pentru că acestea pot perturba somnul. Preferabil este ca dormitorul să fie întunecat, fără lumini din exterior sau cea a televizorului ori a unor dispozitive. Pentru blocarea luminii de afară, poți folosi perdele opace sau draperii, iar pentru reducerea zgomotului, în funcție de bugetul tău izolează fonic.

Se recomandă ca în dormitor să nu existe televizor. Înțelegem și care este motivul.

  1. Aerisește și menține o temperatură confortabilă. În timpul iernii, o temperatură situată între 19-20 de grade Celsius sunt suficiente, iar în timpul verii poți folosi aer condiționat pentru o temperatură potrivită.  

Aerisește zilnic, dimineața și seara, chiar și în timpul iernii. 10 minute de aerisire pe zi sunt suficiente pentru pătrunderea aerului curat din exterior.

  1. Adaugă elemente naturale, precum plante care purifică aerul și te ajută să dormi. Iasomia este recomandată pentru o calitate bună a somnului. Lavanda este cunoscută pentru efectul de inducere a somnului. Dar se pare că aloe vera este cea mai indicată pentru dormitor, dar și pentru alte camere din locuință. Efectul său asupra aerului este de purificare, iar somnul va fi unul extrem de odihnitor. 

          Așadar, este atât de simplu să te bucuri de un somn de calitate. Chiar tu poți face aceasta cu ajutorul acestor sfaturi ușor de urmat. Te asigurăm că fiecare zi îți va fi energică, dacă vei ține cont de acestea.

Citeste continuarea pe ziaruldebucuresti.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema