Înfrângere dezamăgitoare a tricolorilor români, în meciul cu Slovacia


În primul meci, Egiptul a dispus de Algeria cu scorul de 38-27 (15-14). Echipa egipteană, clasată pe locul 7 la ediția de anul trecut a Campionatului Mondial, s-a distanțat în repriza secundă, după ce Algeria a menținut un scor strâns în prima jumătate a partidei.

În cel de-al doilea meci al zilei s-au întâlnit România și Slovacia, scorul final, 30-31 (18-17) fiind dezamăgitor pentru publicul prezent la întâlnire. Echipa noastră a resimițit din plin absența câtorva titulari accidentați, dar chiar și așa, tricolorii puteau și trebuiau să câștige acest meci. Partida a fost deosebit de echilibrată pe parcursul primei reprize, când ambele formații s-au succedat la conducere pe tabela de marcaj.

În mitanul secund, tricolorii s-au aflat mai mult în avantaj și s-au desprins la un moment dat la două goluri diferență, scor 24-22 (min 41). Dar ecartul s-a spulberat imediat, pe fondul unui joc defensiv foarte slab al gazdelor. Mai mult, Slovacia a trecut la conducere, scor 26-27 (min 50). Echipa noastră a egalat, dar nu a mai reușit să conducă. Finalul a fost dramatic. Tricolorii s-au aflat în dublă superioritate numerică în ultimul minut, la scorul de 30-30 și avea toate atuurile pentru a câștiga.

Din nefericire, oaspeții au izbutit, incredibil, să marcheze, scor 30-31, după care echipa noastră nu a fost în stare să egaleze, pentru a trimite meciul în prelungiri. În urma acestui rezultat, Slovacia s-a calificat în finala mare a turneului, pe care o va disputa în compania Egiptului.

România și Algeria se vor întrece în finala mică. Din păcate, meciurile primei zile s-au desfășurat cu o asistență mult sub așteptări. Doar circa 1.200 de spectatori au fost prezenți la Oradea Arena. Este posibil să fi contribuit la acest fapt programarea neinspirată, de la ora 17:00, a meciului de baschet dintre CSM CSU Oradea și SCM Timișoara.

Iubitorii orădeni ai sportului sunt așteptați în cursul zilei de joi pentru a viziona finalele ediției 2022 a Trofeului Carpați Niro. Programul zilei de joi este următorul: – ora 17:00, finala mică: Algeria – România – ora 19:15, finala mare: Egipt – Slovacia.

Foto: Dan Ille

Citeste continuarea pe www.bihon.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

De ce să bei un pahar de suc de portocale în fiecare zi. Ce recomandă specialiștii

Urmatoarea stire

Ce facem astăzi, 29 decembrie 2022, în Timișoara?

Stiri pe aceeasi tema