Informare de ger pentru toată țara până pe 10 februarie, cu temperaturi între -14 și -4 grade, izolat până la -20. Codul Galben de viscol și ninsori din zona montană, sudul Moldovei, estul Munteniei și Dobrogea a fost extins până luni seară.


Meteorologii informează că, până pe 10 februarie, vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative. Va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20 sau -18 grade. Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, amplificând senzația de frig.

Administrația Națională de Meteorologie a emis și două avertizări de Cod Galben de vreme rea, valabile până luni seară, la ora 20:00.

Prima avertizare de Cod Galben de viscol vizează Carpații Meridionali și Orientali, unde local și temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60-70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80-90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol și vizibilitate redusă.

A doua avertizare de Cod Galben este valabilă în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea. Se vor înregistra intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50-70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă și vizibilitate redusă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema