Incredibil, am ajuns ca Moldova! România și vecina de peste Prut au același număr infim de stranieri în grupele cupelor europene

SPORT.RO

Data publicarii: Marti 20 Septembrie 2022, 09:10

Data actualizarii: Marti 20 Septembrie 2022, 09:07

Căderea fotbalului românesc din ultimul timp se poate vedea atât din numărul imens de ”tricolori” convocați la națională din ligile secunde din străinătate (se poate alcătui practic o echipă întreagă din Serie B și Segunda Division), cât și din numărul infim de stranieri prezenți în fazele importante ale cupelor europene.

Astfel, după ce Ianis Hagi (Rangers) și Ciprian Tătărușanu (Milan) nu au prins lista UEFA pentru faza grupelor din Champions League, primul din cauză că este în continuare indisponibil, al doilea pentru că a fost exclus pentru a face loc unui fotbalist crescut la nivel național, România are doar doi fotbaliști stranieri în grupele cupelor europene: Ștefan Radu (Lazio) în Europa League și Rareș Ilie (Nice) în Conference League.

Românii din cupele europene, Ștefan Radu și Rareș Ilie, nu contează acum la echipa națională

Niciunul dintre cei doi nu contează în acest moment la echipa națională a României.

Moldovenii au tot doi reprezentanți în grupe: Oleg Reabciuk cu Olympiacos Pireu în grupele Europa League și Eugen Cociuc cu Pyunik Erevan (echipa care a eliminat-o pe campioana CFR Cluj în preliminarii) în grupele Conference League.

Ambii sunt oameni de bază la echipele lor de club și sunt singurii moldoveni din faza grupelor, în condițiile în care un al treilea basarabean, veteranul Alexandru Epureanu, nu a fost trecut de Istanbul Bașakșehir, acolo unde este legitimat din 2014, pe lista pentru grupele Conference League.

Citeste continuarea pe www.sport.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Programul lunii octombrie la Teatrul Arte dell’Anima

Urmatoarea stire

Irene Papas, cea mai cunoscută actriţă din Grecia, a fost iubita secretă a lui Marlon Brando şi a ajuns în exil când a contestat dictatura militară din propria ţară

Stiri pe aceeasi tema