Inconștiență fără limite. Au plecat la drum, pe zapadă și polei, cu pneuri de vară


Meteorologii anunțaseră, încă de la jumătatea săptămânii trecute, că urmează un sfârșit de săptămână cu ninsori abundente în zona de est și sud-est a țării. Chiar și așa, unii șoferi au dat dovadă de o inconștiență crasă.

Au plecat la drum cu mașinile echipate cu pneuri de vară, deși carosabilul era acoperit cu polei și zăpadă. În ultimele zile, polițiștii de la Serviciul Rutier au depistat în trafic 11 șoferi care nu aveau montate cauciucuri de iarnă.

Polițiștii rutieri din Buzău anunță că cei 11 șoferi care nu aveau montate anvelope de iarnă, deși carosabilul era acoperit cu zăpadă sau polei, au fost amendați și le-au fost reținute certificatele de înmatriculare ale autovehicululelor.

Meteorologii anunță posibile ninsori și temperaturi scăzute și pentru prima jumătate a lunii februarie. În acest context, polițiștii le recomandă șoferilor să dea dovadă, în continuare, de maximă prudență.

Cei mai mulți dintre șoferii sancționați de Poliția Rutieră Buzău se aflau în tranzit, pe drumurile naițonale care tranzitează Buzăul, iar aproape jumătate dintre aceștia erau cetățeni străini.

De menționat că șoferii sunt obligați de lege să își echipeze mașinile nu numai cu cauciucuri de iarnă, dar și cu lanțuri de zăpadă, iar asta nu este tot: o regulă din Codul Rutier arată că șoferii trebuie să mai aibă la ei, în caz de ninsoare abundentă, un săculeț de nisip și o lopată, pentru a nu risca să rămână înzăpeziţi.


Citeste continuarea pe stiridebuzau.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema