incendiu devastator care s-a întins la 10 magazii VIDEO


Miercuri, 15 Martie 2023, ora 20:04

611 citiri

Pompier la locul unui incendiu FOTO Unsplash

Un obicei periculos este încă păstrat în comunitățile rurale din România, când oamenii curăță terenul de resturile vegetale ale recoltei anterioare și le dau foc. De multe ori lasă flăcările nesupravegheate, care se transformă în adevărate incendii de vegetație.

Cel mai recent exemplu a avut loc în Vaslui, unde pompierii au lucrat la foc automat pentru a limita incendiile. Doar în weekendul trecut au ars 50 de hectare de vegetație uscată. Un incendiu devastator a cuprins 10 magazii în dimineața zilei de miercuri, 15 martie. Au existat doar pagube materiale, iar zeci de persoane au fost evacuate.

Localnicii au dat foc vegetației uscate, însă flăcările au scăpat de sub control și s-au extins într-o zonă cu locuințe sociale.

ISU Vaslui a menționat că echipajele de pompieri au fost nevoite să lupte 3 ore cu focul, înainte de a reuși să-l stingă: „Detaşamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu şase autospeciale şi 26 pompieri militari pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu pornit de la vegetaţia uscată şi extins la zece magazii din apropierea locuinţelor sociale construite în zona Podeni – Munteni din municipiul Bârlad. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la zece magazii desfăşurate pe aproximativ 150 metri pătraţi, existând riscul ca focul să se extindă şi la casele sociale”.

N-au existat și victime, dar pe lângă cele 10 magazii au ars 6 ferestre de tip termopan, 10 biciclete, 12 metri cubi de material lemnos, 20 de metri liniari din tavanul unei locuințe sociale, tot felul de produse textile și materiale plastice. Paguba estimată, rezultată din bunurile distruse ori avariate, este de 11.000 de lei. Pompierii au reușit să salveze însă bunuri și case care valorează alte 2,5 milioane lei, relatează Ziariștii.com.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema