Încă o bancă de top se închide! Ce se întâmplă și cu CEC Bank și Banca Transilvania. Este haos în sistemRomânii care sunt clienți la CEC Bank sau la Banca Transilvania trebuie să știe neapărat ce se întâmplă pe piața bancară. O altă bancă de top se închide.

În Statele Unite, First Republic se situează pe locul 14 în topul celor mai mari bănci din punct de vedere al activelor din aproximativ 4.100 de bănci. Prin comparație, întregul sistem bancar din România are 160 de miliarde de dolari în cele 32 de bănci. First Republic a înregistrat o creștere impresionantă a capitalizării de la 25 de miliarde de dolari la 300 de milioane de dolari în doar trei luni.

JPMorgan a avut succes în oferta sa de cumpărare a First Republic Bank în cadrul unei intervenții de urgență conduse de guvern. Scopul intervenției a fost acela de a atenua îngrijorările investitorilor după ce încercările private de salvare nu au reușit să remedieze deficiențele din bilanțul creditorului aflat în dificultate, ceea ce a dus la retragerea depozitelor clienților, scrie zf.ro.

Ce se întâmplă cu bănci precum CEC Bank și Banca Transilvania?

În doar trei luni, First Republic a devenit a treia mare instituție bancară din SUA care se prăbușește, după Silicon Valley și Signature Bank. Banca a suferit retrageri masive de depozite și o expunere substanțială la titluri de stat neperformante în climatul inflaționist actual.

JPMorgan a obținut achiziția activelor First Republic, care includ aproximativ 173 miliarde de dolari în credite și 30 miliarde de dolari în titluri de valoare, precum și 92 miliarde de dolari în depozite. Termenii financiari ai tranzacției nu au fost încă dezvăluiți până aseară, potrivit rapoartelor agenției de presă Bloomberg.

Prăbușirile băncilor care figurau ca sigure încep să stârnească îngrijorări printre toți cei cu conturi în bănci, iar CEC Bank și Banca Transilvania nu fac excepție

Citeste continuarea pe www.vbiz.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema