Încă două cadavre descoperite după prăbuşirea gheţarului în Alpi: bilanţul  creşte la nouă morţi; „Mai sunt de găsit trei dipăruţi”


„Sunt nouă victime confirmae”, anunţă într-o confernţă de presă preşedintele provinciei autonome Trento (nord) Maurizio Fugatti.

 

”Căutările au permis identificarea altor două corpuri, transportate în vale”, confirmă într-un mesaj postat pe Twitter preşedintele regiunii Veneţia Luca Zaia.

 

”Mai sunt de găsit trei dipăruţi”, adaugă el.

 

”Facem tot ceea ce putem pentru a găsi persoane căutate de familiile lor. Căutările contnuă cu drone, care şi-au demonstrat importanţa”, subliniază Maurizio Fugatti.

 

 

Acest nou bilanţ este anunţat în contextul în care unele familii acuză autorităţile de faptul că au permis accesul la gheţar, în pofida unor condiţii de ascensiune în mod evdent periculoase.

 

Potrivit unor martori, drumeţi şi ghizi au alertat în ultimele săptămâni cu privire la faptul că gheţarul este periculos – fragilizat de încăzirea globală şi de temperaturi-record înregistrate anul acesta în Italia.

 

Pe Vârful Marmolada s-au înregistrat 10°C cu o zi înainte de tragedie.

 

 

Parchetul din Trento a deschis oanchetă în vederea stabilirii cauzelor acestei tragedii, provocată de desprinderea unui serac, care a antrenat o avalanşă de ghjaţă şi roci, care au luat mai multe corzi de ascensiune pe gheţar, cel mai înalt vârf în Munţii Dolomoţi, de peste 3.300 de metri.

 

Potrivit unui raport întocmit de către Grupul Interguvernamental de Experţi în Evoluţia Clinei (GIEC) şi publicat la 1 martie, topirea gheţarilor şi zăpezilor este una dintre cele zece ameninţri majore cauzate de modificările climatice, care perturbă ecosisteme şi ameninţă anumite infrastructuri.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

FCSB își schimbă hainele » Vicecampioana va avea 3 echipamente noi pentru acest sezon

Urmatoarea stire

Românii beau apă cu porția, statul român vinde apă în Ungaria

Stiri pe aceeasi tema

Război în Ucraina, ziua 131

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore: Lukaşenko susţine că armata sa a doborât rachete lansate dinspre Ucraina asupra…