“În spitalele noastre îi internează o săptămână pentru că nu au paturi. Solicitarea este atât de mare”/ „Și eu sunt mama unui copil care se droghează, care acum e la pușcărie”/ „Fratele meu nu este la pușcărie, este în groapă”


Traficul și consumul de droguri în licee a revenit în dezbaterea publică după anchetele DIICOT din ultimele zile. Părinții și rudele apropiate ale consumatorilor sunt victime colaterale ale fenomenului care afectează milioane de tineri, notează Europa FM. Peste 20% dintre tinerii români au consumat cel puţin o dată în viaţă canabis, arată cel mai recent sondaj realizat de Agenţia Naţională Antidrog. Consumatori există, însă, și pentru cocaină, ciuperci halucinogene şi chiar „drogul-violului”. Acelaşi raport mai arată că faţă de 2019, consumul de droguri aproape s-a dublat. Subiectul a fost discutat pe larg la România în Direct.

Printre cei care au sunat la emisiunea realizată de Cătălin Striblea au fost mulți părinți ai căror copii sunt victime ale consumului de droguri.

„Copilul meu este… evident că e un ratat, din punct de vedere al societății”, spune o femeie care a povestit că încercările de a-l trata în spital pe fiul ei, dependent de droguri, nu au dat rezultate.

„În spitalele noastre, îi internează o săptămână pentru că nu au paturi. Solicitarea este atât de mare, iar la Bagdasar transmit prin gardieni – în pâine le bagă”, a mai spus femeia.

„Și eu sunt mama unui copil care se droghează, care acum e la pușcărie”, se prezintă o altă ascultătoare din Drobeta Turnu Severin.

Toate mărturiile pe Europa FM

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Gigi Becali s-a decis asupra primului fotbalist pe care îl va transfera în vară. Declarațiile jucătorului l-au impresionat pe patronul FCSB

Urmatoarea stire

Probleme la Podul Brăilei, de peste Dunăre. Ce se întâmplă, de fapt, pe șantier. Promisiuni de la Ministerul Transporturilor

Stiri pe aceeasi tema

Horoscop miercuri, 18 ianuarie 2023

Află ce îți rezervă astrele pentru ziua de miercuri, 18 ianuarie 2023, urmărind horoscopul zilei valabil pentru fiecare…