În Rânca ninge viscolit; utilajele acţionează în permanenţă pentru degajarea carosabilului


În staţiunea Rânca, aflată pe Transalpina la peste 1.600 de metri altitudine, a început să ningă viscolit în cursul dimineţii de marţi, iar utilajele de deszăpezire acţionează în permanenţă în zonă pentru a asigura circulaţia în condiţii de siguranţă, au transmis reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

Potrivit sursei citate, şoferii care au schimbat cauciucurile de iarnă de la autovehicule sunt îndemnaţi să nu urce în zona montană, pentru a nu se expune pericolelor, potrivit agerpres.

„Ninge viscolit în Rânca din această dimineaţă, azi-noapte a nins liniştit pe zona montană, din această dimineaţă a început să sufle vântul cu putere, scăzând vizibilitatea foarte mult. Pe DN 67 C, între Novaci şi Rânca, avem patru utilaje care acţionează permanent pentru a asigura circulaţie în condiţii de siguranţă. Facem un apel la conducătorii auto să nu circule dacă şi-au schimbat anvelopele de iarnă, deci să nu vină pe zonele unde se înregistrează ninsori pentru că se expun la un real pericol”, a declarat Cristi Tudor, din cadrul DRDP Craiova.

El a adăugat că ninge şi în judeţul Vâlcea, pe DN 7 şi DN 17, în alte zone fiind ploi, dar se acţionează permanent pentru asigurarea scurgerii apelor pe de partea carosabilă pentru a nu se produce fenomenul de acvaplanare.

Citeste continuarea pe psnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema