În ce condiții stă, de fapt, Mioara Roman, la azil. Oana Roman: „Niciodată nu anunț când mă duc”


Oana Roman îi este foarte aproape mamei sale, care are nevoie de recuperare și de ajutor de specialitate în permanență, mai ales că de circa 6 ani are probleme de sănătate.

În vârstă de 82 de ani, Mioara Roman suferă de o formă agresivă a bolii Parkinson și nu își poate folosi o mână. Fosta soție a lui Petre Roman a avut nevoie de ajutor ca să se îmbrace și să meargă, motiv pentru care cele două fiice ale ei au decis să o interneze într-un centru pentru bătrâni.

Mioara Roman suferă de boala Parkinson

Oana Roman a spus că deși unele persoane o acuză că și-a dus mama la azil, în realitate, Mioara Roman a fost internată într-un centru medical modern ce arată ca un hotel de cinci stele și în care se fac terapii de ultimă generație.

Oana Roman le-a explicat încă o dată fanilor săi în ce condiții își trăiește bătrânețea mama sa. Ea a povestit prin intermediul rețelelor de socializare că a mers, neanunțată, la centru, pentru a vedea cum se simte mama sa.

„Am ajuns acasă și m-am pus să citesc un pic, dar înainte de asta voiam să vorbim despre faptul că am fost astăzi la mama, evident, cum am aterizat m-am dus direct la ea și, când am ajuns, eu niciodată nu anunț când mă duc, am găsit-o cu 2 Khinetoterapeute, cu infirmiera, cu asistenta și cu doctorița geristă care urma să-i ia tensiunea, glicemia și restul.

Mioara Roman, condiții de 5 stele la azil

Fetele de kinetoterapie făceau cu ea exercițiile și mobilizarea, infirmiera făcuse curățenia, o schimbase și era totul nou și voiam să vă spun, mia ales celor care contestă această decizie pe care eu am luat-o referitoare la mama, că aceste lucruri acasă sunt imposibil de făcut, să ai atât de mult personal calificat pentru grija cuiva acasă este imposibil. Trebuie să înțelegeți asta. Din cauza faptului că există mulți care gândesc că bătrânii care stau în centre de geriatrie sunt chinuiți, din această cauză nicio persoană publică din România nu a avut curajul să-și asume public în momentul în care au dus un părinte într-un astfel de centru, doar că nu au avut curaj să vorbească.

Eu am vorbit din prima zi i o s-o fac până în ultima zi, pentru că poate așa dăm un exemplu și poate așa reușim să schimbăm un pic această mentalitate atât e greșită. Evident că trebuie să alegem centre cum trebuie, evident că trebuie să avem banu pentru asta, dar gândiți-vă că dacă veți un bătrân care are nevoie de infirmieră, de Khinetoterapeut, de doctor și ala mai departe, și acasă costurile sunt foarte mari, doar că acasă n-ai cum să-i aduci pe toți în mod permanent și atunci e bine să fie într-un loc special.”, a povestit Oana Roman.

În mai multe rânduri, vedeta a arătat imagini de acolo și a precizat că nu este vorba despre un loc dedicat bătrânilor, ci persoanelor care au nevoie de îngrijiri. Oana Roman plătește o sumă de bani considerabilă pentru a-și duce mama la acel centru. Mai exact, între 2.500 și 4.000 de euro. Ce o mai mulțumește pe Oana e faptul că centrul se află la aproximativ 10 minute de locuința sa, ceea ce-i permite să-și viziteze mama des.

Citeste continuarea pe redactia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Anamaria Prodan, de la palma dată lui Alexa la upercutul care i-a învineţit ochii lui Reghecampf

Urmatoarea stire

Doi tineri ucraineni s-au pierdut în Munții Maramureșului

Stiri pe aceeasi tema