În 10 zile, Avatar: The Way of Water a depăşit pragul de 850 milioane de dolari


După 10 zile pe marele ecran, filmul cu buget mare marca Disney şi 20th Century Avatar: The Way of Water urcă pe locul cinci în topul filmelor cu cele mai mari încasări, aducând vânzări globale de bilete în valoare de 855 milioane de dolari, scrie Variety Până acum, mult-amânata continuare la producţia din 2009 a lui James Cameron a produs 253,7 milioane de dolari la box-office-ul din Statele Unite, plus 600 de milioane de dolari pe plan internaţional, conform boxofficemojo.

Chiar şi cu vremea rea de iarnă din SUA, plus creşterea incidenţei cazurilor de COVID, Virus sincițial respirator (RSV) şi gripă din lumea întreagă, continuarea la Avatar aduce încasări masive, notează Variety. Până la finalul anului, filmul cu un buget de 350 de milioane de dolari ţinteşte către un nivel de încasări de 1 miliard de dolari. Este o ştachetă pe care numai alte două filme, Top Gun:Maverick şi Jurassic World Dominion au reuşit să o atingă în 2022.

În afara Statelor Unite, Avatar 2 a avut parte de cele mai bune încasări în China, cu 100,5 milioane de dolari, urmată de Coreea de Sud, cu 53 de milioane de dolari, Franţa – cu 52,3 milioane de dolari, India – cu 37 de milioane dolari şi Germania – cu 35,7 milioane dolari.

Există mai multe motive pentru care continuarea filmului va avea dificultăţi în a atinge succesul predecesorului, care este filmul cu cele mai mari încasări din istorie, cu peste 2,97 miliarde pe plan global, notează Variety. Unul dintre ele este că box-office-ul global nu şi-a revenit complet din pandemie, şi că pieţe globale de film precum China au parte de o revenire a virusului SARS-CoV-2. În plus, continuarea nu va rula în Rusia, acolo unde originalul a încasat 116 milioane de dolari.

În afara Americii de Nord, Avatar 2 a avut parte de cele mai bune încasări în China, unde a încasat 100,5 milioane de dolari. Imax a contribuit la o parte semnificativă a vânzărilor globale de bilete, 97 de milioane de dolari venind de la proiecţiile premium ale companiei.

Ca la original, preţurile mai mari de la biletele Imax şi de la biletele 3D sunt aşteptate să crească încasările globale pentru Avatar 2.

Avatar : The Way of Water se dovedeşte a fi longeviv la box-office-ul global, în special cu rezultatele excelente la nivel internaţional unde mai multe pieţe cheie i-au crescut încasările după primul weekend, relata Rich Gelfond, CEO Imax: „Ecranele noastre rămân destinaţia favorită a publicului pentru a trăi acest gen unic de filme.”

Citeste continuarea pe www.cinemagia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Moscova a lansat peste 4.500 de atacuri cibernetice împotriva Ucrainei, în 2022

Urmatoarea stire

Cursuri gratuite de limba română pentru adulți, în Republica Moldova – Anunțul făcut de Maia Sandu

Stiri pe aceeasi tema