“Împăratul” din Irlanda, regele prostituatelor din România, trimis în judecată de DIICOT

Ion Anton zis „Împăratul”, cel care conducea cea mai mare rețea de trafic de persoane, prostituție, tâlhării și alte infracțiuni violente în Irlanda, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT. El a fost prins și extrădat din Italoia în România abia în vara acestui an, la mai bine de 8 ani de la comiterea unui omor extrem de violent, asupra unui concetățean care voia să ocupe piața prostituatelor în Dublin.

Procurorii DIICOT susțin că, în 10 aprilie 2014, în orașul irlandez Navan, în jurul orei 02.00 noaptea, membrii rețelei conduse de Ion Anton au pătruns în apartamentul rivalului lor, Virgil Bușă, și au început să îl lovească. Acesta, ca să scape, a sărit pe geam, dar a fost urmărit și bătut în stradă până a murit. Buşă era șeful unei alte grupări de proxeneți români, care opera în Irlanda.

Ion Anton a fost prins și extrădat în România în august 2022. El a fost trimis acum în judecată de procurorii DIICOT, alături de alți 9 inculpați.

„Prin rechizitoriul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală din data de 20.03.2018 s-a dispus trimiterea în judecată a altor 9 inculpați, aceștia fiind condamnați în primă instanță la data de 20.04.2021 la pedepse totalizând 177 de ani închisoare, fiind obligați inculpații la plata unor despăgubiri civile de 1.150.000 de euro daune morale”, se precizează în comunnicatul DIICOT.

Marilena Nedelcu

 

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cine o ajută pe Alina Sorescu după separarea de Alexandru Ciucu

Urmatoarea stire

Cine să-i mai înţeleagă? Prodanca şi Reghe s-au împăcat deja

Stiri pe aceeasi tema