Imagini unice cu epava Titanicului, filmate în 1986, date publicităţiiO înregistrare video inedită, care înfăţişează rămăşiţele pachebotului Titanic pe fundul Oceanului Atlantic, a fost dată miercuri publicităţii, la peste un secol de la naufragiul vasului după ce s-a izbit de un aisberg, anunță Reuters.

Imaginile, care aparţin Woods Hole Oceanographic Institution (WHOI), au fost filmate la circa trei kilometri sub suprafaţa oceanului, la câteva luni după ce exploratorii au descoperit epava, în 1985. Mare parte din această înregistrare nu a fost până acum făcută publică.

După descoperirea epavei, mai multe documentare despre Titanic au arătat imagini de la locul naufragiului. Au fost difuzate câteva clipuri scurte ale primelor scufundări, dar miercuri a fost lansat pe YouTube un material needitat de 80 de minute.

Lansarea imaginilor ”marchează prima vizionare a vasului care a sfârşit tragic în 1912, precum şi alte secvenţe emblematice”, susţine WHOI.

Titanicul, despre care se credea că era aproape indestructibil când a fost construit, a fost cel mai mare pachebot în funcţiune la vremea aceea. Nava s-a izbit de un aisberg pe 14 aprilie 1912 în Oceanul Atlantic în timpul călătoriei sale inaugurale din Southampton, Anglia, la New York. Peste 1.500 de persoane şi-au pierdut viaţa în naufragiu, un eveniment care a şocat lumea şi a stârnit indignare în ceea ce priveşte lipsa vestelor de salvare de la bordul navei.

O echipă formată din experţi WHOI şi de la Institutul naţional de oceanografie din Franţa a ajuns la concluzia că ambarcaţiunea s-a rupt în două bucăţi pe când se afla la sud-est de Newfoundland, Canada, în data de 1 septembrie 1985.

Realizate pe parcursul a 11 scufundări în iulie 1986, imaginile au fost filmate cu camere plasate într-un submersibil cu echipaj uman şi într-o navă de mici dimensiuni operată de la distanţă, care putea fi manevrată în spaţii înguste.

 

Te-ar putea interesa si:
VIDEO La 110 de la scufundarea Titanicului, au fost făcute publice cele mai clare și detaliate…
Un tânăr de 23 de ani a murit în timp ce a încercat să imite o scenă celebră din Titanic. Iubita…
O noua misiune de explorare a Titanicului a fost aprobata. Ce obiect valoros vor sa recupereze…

Citeste continuarea pe www.digi-world.tv

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema