Imagini rare cu “fulgerele răsturnate” care au apărut din uraganul Franklin. Sunt cunoscute sub numele de jeturi giganticeAceste fulgere răsturnate sunt de 50 de ori mai puternice decât fulgerele normale.

Fulgerele răsturnate, fenomen meteorologic rar

Fenomenul surprins este unul rar: fulgerele lovesc în sus din norul de furtună si se opresc la marginea spațiului.

Fulgere răsturnate apar de numai 1.000 de ori pe an. Jeturile pot urca mai mult de 80 de kilometri distanță de suprafața solului și au o putere de 50 de ori mai mare decât un fulger obișnuit, potrivit descopera.ro.

Jeturile gigantice, deși rare, nu sunt o priveliște neobișnuită in timpul sezonului uraganelor din Atlanic, acestea manifestându-se frecvent în regiunile tropicale.

Citește și Omenirea a terminat resursele pe 2023, România le-a terminat deja din iunie. Din 2 august, trăim pe datorie!

Uraganul Franklin, primul uragan major din sezonul 2023

Există șanse ca acest fenomen să se repete, deoarece sezonul uraganelor din Atlantic a început în plină forță. Uraganul Franklin a fost declarat dupa intensificare primul uragan major din sezonul 2023, potrivit Serviciului Național de Meteorologie din SUA.

Pe 30 august, uraganul Idalia a pătruns în Florida ca o furtună de categoria 2, provocând cel puțin două decese.

Citește și Comunicațiile ar putea fi afectate de puternicele erupţii solare. Alertă la NASA!

Temperaturile record au rezultat dintr-o combinație de schimbări climatice cauzate de om și un eveniment El Niño, care se estimează că va depăși substanțial ultimul eveniment puternic, care a avut loc la începutul anului 2016.

Citeste continuarea pe www.romaniatv.net

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema