IGSU va monta gratuit 10 mii de detectoare de fum, în sute de localități din țară, ca parte a unei campanii naționale de prevenire a incendiilor.


Cele 10.000 de detectoare de fum şi monoxid de carbon vor fi montate, pe baza unor criterii stabilite de autorități, în județele Alba, Braşov, Caraş Severin, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea. Conform șefului DSU, Raed Arafat, citat de News.ro, în fiecare judeţ, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă împreună cu autorităţile publice locale vor alege în 10 şi 15 localităţi: “În cele 10 – 15 localităţi urmează ulterior să se discute cu cetăţenii şi cetăţenii doritori, nu este obligatoriu, să se instaleze la ei astfel de detectoare, pot obţine un detector de fum şi eventual de monoxid de carbon, aici depinde de evaluarea nevoilor”, a declarat Raed Arafat. Detectoarele sunt donate de E.ON și Delgaz Grid.

Peste 6.600 de incendii la locuințe (în medie 18 pe zi), au avut loc anul trecut în România. Potrivit statisticilor IGSU,…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema