Ieșirea la restaurant se scumpește din nou. Din 15 martie toate meniurile vor fi schimbate


Ieșirea la restaurant se va scumpi din nou, din cauza unei decizii ANPC, de a proteja clienții. Din păcate, tot ei vor suporta urmările.

Restaurantele, fast-food-urile şi cantinele trebuie să adauge toate ingredientele și informațiile nutriționale la meniu în următoarele două zile.

Proprietarii restaurantelor vor fi amendați

Din 15 martie, Protecţia Consumatorului a decis ca meniurile din restaurante să conţină, pe lângă informaţiile generale, şi cantitatea produsului, valoarea nutritivă, aditivii şi alergenii.

„Ordinul nr. 201/2022 al Președintelui ANPC conține elemente esențiale pentru sănătatea consumatorilor, considerate de specialiștii instituției a fi deosebit de importante, în beneficiul consumatorilor căci, dacă, în conformitate cu Regulamentul UE nr. 1169/2011, există obligativitatea prezentării tuturor datelor legate de ingredientele produselor alimentare și valorile lor nutriționale, tot așa este normal să se regăsească același tip de informații care să descrie un preparat culinar servit într-o locație de alimentație publică.

În acest fel, consumatorii pot lua decizia în cunoștință de cauză, atunci când aleg, într-o astfel de unitate, un produs sau altul”, arată reprezentanții ANPC.

Potrivit proprietarilor de restaurante, decizia va implica costuri suplimentare pentru realizarea meniurilor, iar aceste costuri vor fi în cele din urmă suportate de clienți.

Noile regulie ar fi trebuit să fie în vigoare încă din decembrie 2022, însă au fost amânate pentru luna aceasta. Dacă administratorii de restaurante nu se vor conforma, în primă fază, vor primi avertismente, iar apoi vor fi amendaţi.

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

Atac armat în Franța

Un atac armat s-a soldat cu cel puţin cinci răniţi, dintre care trei grav, sâmbătă în nord-estul Franţei,…