iau na┼čtere Jocurile Mondiale ale PrietenieiG─âzduirea propriilor evenimente a fost un subiect obi┼čnuit de discu┼úie atunci c├ónd Rusia a fost ├«nl─âturat─â din sportul interna┼úional, cu un eveniment de ├«nlocuire a Jocurilor Paralimpice de iarn─â de la Beijing 2022 de la Khanty-Mansiysk, la care au participat cinci ┼ú─âri, iar planurile continu─â pentru organizarea unor Jocuri ale Organiza┼úiei de Cooperare de la Shanghai (OCS), cu o poten┼úial─â edi┼úie inaugural─â la Kazan.

Sportul interna┼úional a fost discutat la o ┼čedin┼ú─â de guvern organizat─â de Putin, unde Matytsin a subliniat speran┼úele pentru ceea ce el a catalogat drept Jocuri Mondiale ale Prieteniei.

“Propunem s─â intensific─âm practica organiz─ârii de competi┼úii ├«ntr-un format deschis, cu invita┼úia ┼ú─ârilor partenere”, a declarat Matytsin, potrivit site-ului oficial al Kremlinului, citat de insidethegames.

“Continu─âm s─â ├«ndeplinim instruc┼úiunile dumneavoastr─â [ale lui Putin] de a organiza Jocurile Mondiale ale Prieteniei ├«n toamna anului 2024.

“Consider─âm c─â este necesar s─â folosim la maximum resursele organiza┼úiilor publice ┼či de stat, at├ót ruse┼čti, c├ót ┼či interna┼úionale, pentru desf─â┼čurarea cu succes a Jocurilor, care ar trebui s─â aib─â loc ├«n mod regulat ├«n viitor”.

Printre cei care au leg─âtur─â cu organizarea evenimentului se num─âr─â Alexey Sorokin, fostul director executiv al Comitetului Local de Organizare a Cupei Mondiale de Fotbal din 2018, desf─â┼čurat─â ├«n Rusia.

Un eveniment multi-sportiv cunoscut sub numele de Jocurile Prieteniei a fost organizat în Uniunea Sovietică, cu participarea a opt dintre aliaţii săi în 1984, eveniment privit pe scară largă ca o alternativă la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984, din cauza boicotului condus de Moscova.

Acesta a urmat unui boicot condus de americani la Moscova 1980.

├Än 1986, Ted Turner, mogulul televiziunii americane ┼či fondatorul CNN, a lansat Jocurile Bun─âvoin┼úei, care au fost considerate pentru scurt timp un rival serios al Jocurilor Olimpice.

Prima edi┼úie a avut loc la Moscova, iar ulterior au fost organizate la Seattle ├«n 1990, Sankt Petersburg ├«n 1994, New York ├«n 1998 ┼či Brisbane ├«n 2001, ├«nainte de a fi anulate din cauza audien┼úelor sc─âzute la televiziune.

Pentru a încerca să evite noi boicoturi, Carta Olimpică a fost modificată în 1999 pentru a obliga toate Comitetele Olimpice Naţionale să trimită o echipă la Jocurile Olimpice de vară.

Guvernul Ucrainei a criticat dur recomand─ârile actualizate ale CIO privind Rusia ┼či Belarus ┼či a amenin┼úat c─â va boicota calific─ârile de la Paris 2024 la care particip─â sportivii lor ┼či c─â va retrage statutul federa┼úiilor na┼úionale care concureaz─â ├«mpotriva lor.

CIO a afirmat c─â “nu este de competen┼úa guvernelor s─â decid─â ce sportivi pot participa la ce competi┼úii interna┼úionale” ┼či a catalogat criticile la adresa…

Citeste continuarea pe www.mediafax.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema