Iarna fără gaz rusesc. Germania a inaugurat al doilea terminal de GNL

  • Germania a inaugurat cel de-al doilea terminal de gaze naturale lichefiate.
  • Rusia nu mai furnizează gaze naturale Germaniei din luna august.
  • Autoritatea de reglementare din Germania: „lipsa gazului nu mai este o problemă iarna aceasta” .

Germania a inaugurat cel de-al doilea terminal de gaze naturale lichefiate, la Lubmin, pe coasta Mării Baltice, ca parte a unui efort de prevenire a penuriei de energie.

La câteva zile după ce Rusia a invadat Ucraina, Scholz a anunțat că guvernul său a decis să construiască rapid primele terminale GNL.

Chiar înainte ca Rusia să înceapă războiul împotriva Ucrainei, ne-am gândit ce se va întâmpla dacă vom avea o astfel de situație. Când Rusia a invadat cu adevărat Ucraina, a afectat aprovizionarea cu gaze a Germaniei și a restului Europei.

Pentru că ne-am gândit că acest eveniment se va întâmpla, am reușit să luăm măsuri în timp cu o nouă viteză și un nou tempo german, astfel încât totul aici să fie terminat foarte repede. ” a transmis Olaf Scholz cancelarul Germaniei.

În același timp, Autoritatea de reglementare a Rețelei din Germania susține că lipsa gazului nu mai este o problemă iarna aceasta. Reamintim că Rusia a furnizat mai mult de jumătate din gazele naturale ale Germaniei pe sub Marea Baltică, până în luna august.

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Miley Cyrus urmează “modelul” Shakirei. Şi-a descărcat sufletul despre fosta relaţie cu Liam Hemsworth într-o piesă lansată chiar de ziua actorului

Urmatoarea stire

„Ai făcut foarte multe lucruri pe care nu le voi uita”

Stiri pe aceeasi tema