Hollywood-ul, nevoit să renunțe la 17.000 de locuri de muncă din cauza grevei actorilor şi scenariștilor


Fondul de forță de muncă de la Hollywood este afectat pe măsură ce grevele duble ale actorilor și scriitorilor continuă să afecteze industria americană a filmului, relatează CNBC.

Producția de filme și seriale a încetinit la Hollywood în mai, Foto: hutterstock

Potrivit sursei citate, sectoarele de film, televiziune și muzică au eliminat un total de 17.000 de locuri de muncă în august, „reflectând efectele grevei”, a anunțat vinerea trecută Biroul de Statistică a Muncii din SUA.

În schimb, economia Statelor Unite a adăugat 187.000 de locuri de muncă în cursul lunii, stimulată de creşterea în industria sănătăţii, agrement şi construcţii, depăşind prognoza specialiștilor de 170.000 de locuri de muncă, arată datele Dow Jones.

Pierderile de locuri de muncă pentru industria cinematografică şi a înregistrărilor de sunet artă doar unele efecte ale grevelor Writers Guild of America şi SAG-AFTRA, care au început în mai şi, respectiv, la jumătatea lunii iulie.

În lunile care au urmat, mai multe filme şi emisiuni notabile au oprit sau au încheiat producţia mai devreme. Oprirea masivă a muncii de la Hollywood a avut, de asemenea, un efect larg răspândit asupra altor sectoare, cum ar fi ospitalitatea şi imobiliarele, costând până acum economia generală a Californiei aproximativ 3 miliarde de dolari.

Scriitorii şi actorii remarcabili de la Hollywood negociază cu studiourile vechi pentru o plată mai bună, deoarece streamingul şi ameninţarea inteligenţei artificiale le afectează compensaţiile.

Luna trecută, sindicatul scriitorilor WGA a declarat că a primit o nouă propunere din partea Alianţei Producătorilor de Film şi Televiziune, organismul care reprezintă studiouri importante precum Netflix, Disney şi Amazon, pentru a relua discuţiile. Propunerea a venit după săptămâni de impas şi progres lent.

Producția de filme și seriale a încetinit la Hollywood, după ce mii de scenarişti americani de televiziune şi film au început o grevă pe 2 mai, din cauza eşecului negocierilor cu principalele studiouri şi platforme online, în special în ceea ce priveşte creşterea salariilor. Situația s-a înrăutățit după ce și sindicatul actorilor a intrat în grevă, pe 14 iulie. Sindicatul actorilor americani (SAG-AFTRA) reprezintă 160.000 de artiști și acerut, de asemenea, condiții mai bune de muncă și salarizare.

Pe măsură ce grevele actorilor și scenariștilor de la Hollywood continuă, Netflix se concentrează pe inteligența artificială. Apariția noilor tehnologii bazate pe inteligență artificială este una dintre problemele care au declanșat greva actorilor de la Hollywood.

Este pentru prima oară din 1960 când scriitorii și actorii de la Hollywood sunt simultan în grevă, ceea ce paralizează industria filmului.

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema