Henry Kissinger anticipează asasinarea lui Vladimir Putin. Final tragic pentru președintele rusDacă Ucraina, sprijinită de Occident va determina Rusia să facă pasul înapoi, Vladimir Putin ar putea lupta să rămână la putere. Țarul de la Kremlin nu va accepta să fie scos pe făraș, nu va tolera o astfel de umilință.

Întrebat dacă Putin ar putea supraviețui la putere dacă războiul se încheie în baza unui acord Rusia – Europa, Kissinger a răspuns: „Este improbabil”.

Reputatul diplomat a declarat că este important ca Ucraina să iasă din război ca o democrație puternică și că este de preferat să se evite „dizolvarea Rusiei sau reducerea Rusiei la o impotență plină de resentimente”, ceea ce riscă să alimenteze noi tensiuni.

Portetul lui Vladimir Putin în viziunea lui Henry Kissinger

Kissinger l-a descris pe Putin ca pe o „figură de tip Dostoievski, asaltată de ambivalențe și aspirații neîmplinite”, care este foarte capabil să exercite puterea ca lider și care a folosit-o „în mod excesiv” în legătură cu statul controlat de regimul Zelenski.

Totuși, Henry Kissinger încă mai speră la un consens între Rusia și Europa.

„Mi-aș dori o Rusie care să recunoască faptul că relațiile sale cu Europa trebuie să se bazeze pe un acord și pe un fel de consens și cred că acest război, dacă se va încheia în mod corespunzător, ar putea face acest lucru realizabil”, a declarat Kissinger într-un interviu acordat redactorului-șef al Bloomberg, John Micklethwait.

Între timp, Putin se pregătește să ajungă pe teritoriul NATO. Președintele rus va efectua o vizită în Turcia. Recep Erdogan a confirmat invitația făcută lui Putin la Istanbul, însă data nu a fost fixată.

Citeste continuarea pe www.romaniatv.net

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema