Haos pe insula italiană Lampedusa după debarcarea a aproape 6.000 de migranţi


Debarcarea a circa 6.000 de migranţi în ultimele ore pe insula italiană Lampedusa, situată aproape de coastele Africii, a provocat miercuri scene de haos, iar poliţia a intervenit cu scutierii pentru a delimita aglomerarea de persoane din port, relatează agenţia EFE.

Migranți pe insula italiană Lampedusa. FOTO EPA EFE

 5.112 migranţi erau înregistrați miercuri dimineaţă, dar sosirile migranţilor au continuat pe parcursul zilei.

„Nu am văzut niciodată aşa ceva, cu zeci şi zeci de mici ambarcaţiuni escortate sau acroşate de unităţile de salvare din faţa portului, şi altele care reuşeau să vină direct” pe ţărm, a declarat primarul, care a vorbit despre „cifre (de migranţi) care deja sunt nesustenabile în această insulă“, a declarat primarul din Lampedusa, Filippo Mannino

Edilul a cerut guvernului condus de Giorgia Meloni să ia „măsuri de urgenţă”, inclusiv intervenţia armatei.

„Avem nevoie de intervenţia armatei”, a indicat el.

De obicei, migranţii care debarcă în Lampedusa sunt conduşi la unica tabără de refugiaţi de pe insulă, ce poate găzdui însă numai aproximativ 400 de persoane. Prin urmare, autorităţile italiene transportă migranţii de acolo către alte centre de primire şi identificare, adesea în Sicilia.

De la începutul anului au debarcat în Italia 123.863 de migranți, număr aproape dublu faţă de cel de anul trecut şi triplu faţă de 2021, potrivit datelor actualizate miercuri de Ministerul de Interne de la Roma.

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema