Guvernul propune noi major─âri salariale, doar unor categoriSalariile de baz─â ale statisticienilor ┼či registratorilor medicali, infirmierelor ┼či brancardierilor, precum ┼či ale altor categorii de personal din sistemul de S─ân─âtate vor fi aduse la grila din 2022 ├«ncep├ónd din aceast─â lun─â, potrivit unui proiect de Ordonan┼ú─â publicat de Ministerul Muncii.

Aceea┼či prevedere se va aplica ┼či pentru personalul din domeniul asisten┼úei sociale ┼či pentru cel din sistemul de ap─ârare, ordine public─â ┼či securitate na┼úional─â.

ÔÇťArticolul unic al prezentei Ordonan┼úe de urgen┼ú─â a Guvernului prevede completarea articolului I din Ordonan┼úa de urgen┼ú─â a Guvernului nr.168/2022 privind unele m─âsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum ┼či pentru modificarea ┼či completarea unor acte normative, publicat─â ├«n Monitorul Oficial al Rom├óniei, Partea I, nr. 1186 din 9 decembrie 2022, cu dou─â noi alineate care prev─âd c─â, ├«ncep├ónd cu luna iunie 2023, salariile de baz─â ale personalului care ocup─â func┼úiile prev─âzute la Anexa nr.II Familia ocupa┼úional─â de func┼úii bugetare ÔÇ×S─ân─âtate ┼či Asisten┼ú─â Social─âÔÇŁ precum ┼či soldele de func┼úie/salariile de func┼úie ale personalului care ocup─â func┼úiile prev─âzute la Anexa nr.VI Familia ocupa┼úional─â de func┼úii bugetare ÔÇ×Ap─ârare, Ordine Public─â ┼či Securitate Na┼úional─âÔÇŁ din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului pl─âtit din fonduri publice, cu modific─ârile ┼či complet─ârile ulterioare, s─â se stabileasc─â la nivelul salariilor de baz─â/ soldelor de func┼úie/salariilor de func┼úie prev─âzute de aceast─â lege pentru anul 2022ÔÇŁ, se arat─â ├«n nota de fundamentare care ├«nso┼úe┼čte proiectul de act normativ.

Potrivit documentului citat, ├«n conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului pl─âtit din fonduri publice, o parte din personalul medico-sanitar ┼či auxiliar sanitar, respectiv statisticienii medicali, registratorii medicali, infirmierele, brancardierii, b─âie┼čii, n─âmolarii, sp─âl─âtoresele ┼či ├«ngrijitoarele nu au atins nivelul maxim de salarizare prev─âzut ├«n gril─â.

Spre deosebire de restul personalului care este salarizat pe această anexă (medici, asistenţi medicali, alt personal de specialitate cu studii superioare etc), aceste categorii de personal sunt singurele din anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 care nu au atins nivelul maxim de salarizare din grilă.

Acordarea nivelului salariilor de baz─â pentru aceste categorii de personal implic─â un impact bugetar nesemnificativ care nu va dezechilibra ┼úintele fiscal-bugetare pentru anul 2023, ci va elimina dezechilibrele/discrimin─ârile de natur─â salarial─â din sectorul sanitar ┼či va permite acordarea unor salarii corespunz─âtoare preg─âtirii ┼či vechimii ├«n munc─â, subliniaz─â ini┼úiatorii proiectului.

Citeste continuarea pe cugetliber.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema