Guvernul lui Viktor Orban cere autorităților ucrainene să ”înceteze imediat atrocităţile” împotriva minorităților maghiare de pe teritoriul lor”Nu înţelegem deloc cum deciziile şi măsurile anti-ungare ajută în Ucraina războiul împotriva Rusiei”, a adăugat el.

Este important de menţionat că ”evenimentele inacceptabile’‘ s-au produs toate în raionul Muncaci şi nu în alte părţi ale regiunii Transcarpatia, a remarcat oficialul ungar, exprimându-şi speranţa că ”nu va trebui să ne confruntăm” cu astfel de măsuri anti-ungare şi în alte locuri.

”Îndemnăm liderii locali să înceteze imediat atrocităţile anti-ungare”, a continuat în mesajul său secretarul de stat, care le-a cerut liderilor naţionali ucraineni să ”facă toate eforturile, fără întârziere, pentru ca măsurile anti-ungare să fie retrase şi să fie restabilită starea de fapt”.

Ungaria aşteaptă din partea liderilor ucraineni să depună toate eforturile astfel încât, în pofida războiului, stabilitatea în Transcarpatia să fie menţinută, a mai transmis oficialul de la Budapesta.

Potrivit hungarytoday.hu, oficiali locali ucraineni au organizat îndepărtarea din oraşul Muncaci a statuii păsării Turul (un simbol ungar), au fost înlăturate cu sprijinul poliţiei ucrainene drapele de pe sediile administrative în două sate ucrainene cu populaţie majoritar maghiară, au fost şterse inscripţiile în maghiară ale unei şcoli de fotbal finanţată de Ungaria într-unul din acele sate şi directorul unei şcoli maghiare din Muncaci a fost demis, printre alte fapte semnalate de membri ai minorităţii ungare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cu mai multă luciditate spre Schengen

Urmatoarea stire

LIVE UPDATE. 331 zile de invazie. Sisteme defensive de rachete au fost ridicate pe acoperișurile Moscovei

Stiri pe aceeasi tema