Guvernul amână închiderea a două termocentrale pe cărbune. Potrivit PNRR, trebuiau închise până la finele acestui an


Guvernul a decis să amâne închiderea a două termocentrale pe cărbune, potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de Ministerul Energiei.

Este vorba de grupurile energetice pe bază de lignit Rovinari 3 şi Turceni 7 din cadrul Complexului Energetic Oltenia, cu putere instalată cumulată de 660 MW, precum şi a exploatărilor miniere aferente acestora. Închiderea celor două grupuri energetice ar urma să fie amânată până pe 31 octombrie 2023, informează Profit.ro.

Grupul de la Rovinari va fi astfel menţinut potenţial în funcţiune, însă nu poate produce efectiv până în septembrie 2023, întrucât lucrările de reabilitare a acestuia au fost prelungite cu peste 1 an de zile, din cauza faptului că furnizorul de echipamente nu şi-a respectat obligaţiile contractuale. 

Termocentralele şi minele de cărbune menţionate ar fi trebuit închise până la finalul anului în curs, potrivit legislaţiei în vigoare a decarbonării sistemului energetic şi angajamentelor asumate de România prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Guvernul motivează amânarea până pe 31 octombrie 2023 a închiderii grupurilor Rovinari 3 şi Turceni 7 din cadrul Complexului Energetic Oltenia, cu putere însumată de 660 MW, invocând situaţia energetică extrem de dificilă din ţară şi din întreaga Europă, inclusiv din cauza atacurilor Rusiei asupra infrastructurii energetice a Ucrainei.

Citeste continuarea pe spotmedia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema