Guvernul a anunţat duminică că a eliberat doi episcopi catolici, unul dintre ei fiind condamnat la 26 de ani de închisoareGuvernul nicaraguan a anunţat duminică că a eliberat doi episcopi catolici, printre care monseniorul Rolando Alvarez, foarte critic la adresa preşedintelui Daniel Ortega, 13 preoţi şi trei seminarişti, şi i-a trimis la Roma, notează AFP, citat de Agerpres.

Rolando Alvarez, 57 de ani, a fost arestat în august 2022 şi condamnat în februarie 2023 la 26 de ani de închisoare. În octombrie, cu ocazia eliberării şi trimiterii la Vatican a altor 12 preoţi catolici, el a spus că preferă să rămână în închisoare decât exilul, în timp ce Statele Unite şi diverse organizaţii internaţionale pentru apărarea drepturilor omului au cerut eliberarea lui.

Printre persoanele eliberate se numără şi episcopul Isidoro Mora şi alţi 13 preoţi arestaţi la sfârşitul lui decembrie, potrivit presei nicaraguane şi opozanţilor în exil. La începutul lui ianuarie, papa Francisc, care a descris guvernul Ortega drept o “dictatură ordinară”, a…

Citeste continuarea pe www.stiripesurse.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema