Gustarea de post cu până la 50 E-uri! Pateul vegetal, margarina, halvaua sau sucul tip ceai printre produsele periculoase!


Reprezentanții InfoCons atrag atenția asupra alimentelor de post, care pot conține până la 50 de E-uri.


In articol:


Pentru că a început deja Postul Paștelui, consumatorii care aleg să prepare o gustare de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau o lapte de soia și o gumă de mestecat, trebuie să știe că

vor consuma instant până la 50 de E-uri.

Pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri

De exemplu, pâinea conține până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri, halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai  atinge până la 8 E-uri, un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri.

Pateul vegetal, margarina, halvaua sau sucul tip ceai sunt printre produsele cele mai periculoase de post

[Sursa foto: InfoCons – Facebook]

Citește și: Postul Paștelui 2023. Rugăciunea pe care credincioșii trebuie să o rostească în fiecare zi pentru sănătate și noroc

”Din păcate, E-urile, coloranții, conservanții sunt de cele mai multe ori într-un numeric foarte mare, iar atenționarea pentru consumatorii care doresc produse de post, trebuie să fie de două ori mai importantă prin citirea etichetei, înțelegerea ingredientelor, pentru a alege în cunoștință de cauză pentru

ei, pentru copiii lor, pentru bunicii și pentru părinții lor”, a declarat Sorin Mierlea, Președinte InfoCons.

Aditivii alimentari din produsele de post

Cel mai des întâlnit aditiv alimentari (E-uri) regăsit în gustările de post este Acid Ascorbic (E300), care este un aditiv alimentar din categoria antioxidanților, pe care în mod natural îl au fructele și legumele.
De asemenea, Acid Citric (E330), care este utilizat în industria alimentară deoarece conferă produselor un gust plăcut de acid este regăsit în alimentele de post. El este foarte solubil în apă, prin urmare poate fi adăugat si in sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri și fructe congelate. Utilizarea acidului citric este o necesitate pentru clarificarea enzimatică a sucurilor, pentru împiedicarea zaharisirii mierii de albine.

Citeste si: Felicitări de 1 Martie 2023: Imagini cu text pentru prima zi de primăvară. Să aveți o primăvară frumoasă! ”Un mărțișor virtual doar pentru tine alături de toate urările mele de bine!”- kanald.ro

Citeste si: Oana Matache și actualul iubit, prima apariție împreună, în direct! El e bărbatul cu care se iubește- wowbiz.ro

Pateul vegetal, margarina, halvaua sau sucul tip ceai sunt printre produsele cele mai periculoase de post

[Sursa foto: PixaBay]

Totodată, într-o gustare de post compusă din pâine, pate de post, margarină, halva, lapte de soia și  suc tip ceai se găsesc până la 5,58 grame de sare, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea pe zi a unei cantități de 5 grame de sare. Astfel, într-o singură gustare de post, este consumată cantitatea de sare recomandată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății.

Citește și: Bomboanele de ciocolată oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților, bombe de E-uri/ Anunțul specialiștilor

Cu ajutorul Aplicației InfoCons, consumatorii pot scana produsele ce compun gustările de post, în funcție de preferința fiecăruia, pentru a afla care este cantitatea totală de sare pe care urmează să o consume. În acest fel, printr-o simplă și rapidă scanare a codurilor de bare, aceștia află cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată.

Citeste si: “Am fost la mama și acum plec spre casă.” De ce Oana Roman nu își duce acasă mama. Ce a pățit fosta soție a lui Petre Roman- kfetele.ro

Citeste si: ”Cu siguranță nu ajungeam aici”. Ce mesaj i-a transmis Mario Fresh lui Alex Velea, după ce și-au aruncat cuvinte grele și au încheiat colaborarea pe plan muzical- radioimpuls.ro

Pateul vegetal, margarina, halvaua sau sucul tip ceai sunt printre produsele cele mai periculoase de post

[Sursa foto: PixaBay]

”Există și o soluție pentru a fi mai informați, pentru a alege ce cumpărăm, ce mâncăm, cât mâncăm, cum mâncăm, pentru a fi real ce ne dorim! Alegem în cunoștință de cauză, descărcând Aplicația GRATUITĂ InfoCons, care pe lângă faptul că ne aduce un răspuns la întrebările de mai sus, ne ajută să identificăm și alergenii și totodată să fim la curent cu toate alertele rapide ale UE cu privire la produsele agroalimentare”, a mai adăugat președintele InfoCons.

Citeste continuarea pe www.stirilekanald.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema