Gruparea ce alimenta cu droguri de mare risc piața de București, prinsă de polițiști. Substanțele erau transportate în mașini modificate • Știri BucureștiPoliția Română, împreună cu procurorii din cadrul DIICOT au prins cel mai important grup infracțional ce se ocupa de alimentarea pieței din București cu droguri de mare risc.

Gruparea ce alimenta cu droguri piața de București, desființată

Poliția Română a transmis duminică, 5 februarie 2023, că a fost dispusă trimiterea în judecată a 8 persoane (6 români și 2 albanezi). Dintre aceștia, 3 se aflau în arest preventiv, 3 sub control judiciar și 2 în stare de liberate.

Respectivele persoane sunt cercetate pentru săvârșirea următoarelor infracțiunilor:

 • Constituirea unui grup infracțional organizat,
 • Trafic internațional de droguri de mare risc,
 • Trafic intern de droguri de mare risc,
 • Punerea în circulație de valori falsificate sau dobândirea de instrumente de plată fără numerar falsificate,
 • Spălare de bani.

Grupul infracțional ar fi fost constituit în luna mai a anului 2021, ce către un cetățean albanez. Scopul grupului a fost de a trafica internațional droguri de mare risc, precum cocaina și heroina. De asemenea, grupul infracțional se ocupa și de procurarea, transportarea și de introducerea în țară a circa 10-12 kilograme de droguri.

 • Te-ar mai putea interesa și:

Drogurile erau ascunse în bordul, plafonul sau frâna de mâna a mașinii

Polițiștii au transmis, prin intermediul comunicatului de presă, care era modul în care opera grupul infracțional organizat.

Drogurile de mare risc ar fi fost aduse în țară, de cele mai multe ori, din Olanda sau Albania. Pentru a putea fi realizate transporturile atât cetățenii români, cât și cetățenii albanezi au cumpărat mașini ce au fost înmatriculate fie pe numele lor, fie pe numele rudelor.

Mașinile erau mai apoi duse în service-uri unde erau pregătite locuri special pentru depozitarea drogurilor. Aceste locuri nu erau accesibile decât prin intervenția unei persoane specializate, într-un service auto. Spre exemplu, substanțele interzise erau ascunse în:

 • Bordul mașinii,
 • Plafonul mașinii,
 • Frâna de mână, etc.

Ulterior, membrii grupului s-au deplasat în Belgia (Bruxelles) și Olanda (Rotterdam) de unde au luat circa 10-12 kilograme de droguri de mare risc. Acestea au fost distribuite în orașele mari din țări precum:

Proprietarul, numerele și culoarea mașinilor erau schimbate periodic, pentru a nu atrage atenția asupra lor, deoarece acestea intrau și ieșeau des din țările menționate mai sus.

Drogurile erau vândute în București și împrejurimi

Drogurile introduse în România au fost scoase din mașini de către membrii grupului și ascunse în județul Ilfov, într-un imobil unde nici o persoană nu avea declarat domiciliu.

Substanțele interzise erau vândute către persoane din București și împrejurimi și către clienții fideli ai grupării. Astfel că, gruparea alimenta piața de droguri de mare risc (cocaină) din Capitală.

În perioada urmăririi penale, autoritățile au documentat 2 astfel de transporturi. Banii obținuți din traficul de droguri erau folosiți pentru cumpărarea de bunuri de lux. Acestea erau cumpărate pe numele altor persoane, pentru a ascunde proveniența banilor.

Prin rechizitoriu, s-a dispus confiscarea următoarelor:

 • 10.553,67 grame cocaină,
 • 501,04 grame de heroină,
 • 250.000 de euro – echivalentului cantității de droguri introduse în România,
 • Autoturismul modificat în vederea transportării drogurilor.

De asemenea, s-a solicitat menținerea măsurilor asiguratorii dispuse în cauză (sume de bani, 2 imobile, un autoturism, bunuri mobile) și confiscarea extinsă a acestora, transmite Poliția Română.

Dosarul a fost trimis pentru soluționare către Tribunalului București. Activitățile au fost efectuate cu sprijinul Institutului Național de Criminalistică, conform comunicatului de presă transmis.

Citeste continuarea pe b365.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema