Greșeala care poate strica orice salată de boeuf. Ce cartofi trebuie să folosești, de fapt, ca să iasă gustoasăSalata de boeuf este nelipsită de pe mesele românilor în zile de sărbătoare, astfel că este vedeta mesei de Crăciun, dar și a celei de Revelion. Astăzi vă vom dezvălui care este greșeala care poate strica cu ușurință orice salată de boeuf. Ce cartofi trebuie să folosești, de fapt, ca să iasă așa cum trebuie.

La ce să fii atent când faci salată de boeuf. Regulile pe care trebuie să le respecți

Mulți dintre români strică salata de boeuf pentru că nu știu ce cartofi trebuie să folosească pentru acest preparat. Cartofii sunt de mai multe feluri, unii sunt pentru prăjit, alții pentru piureu, în timp ce alții sunt folosiți cu succes la salate.

Astfel, marii bucătari francezi, de altfel cei care se pare că au inventat salata de boeuf, recomandă ca la acest tip de salată să se folosească cartofii cu coajă roșie.

Cartoful cu coajă roșie își păstrează textura

Nu întâmplător sunt recomandați acești cartofi. Acest tip de cartof își păstrează textura și forma în timpul gătirii.

Un alt ingredient care va strica gustul salatei de boeuf este carnea pe care o folosim. Marii bucătari recomandă să folosim carne de vită.

Salata de boeuf se împacă bine cu carnea de vită

Carnea de vacă nu numai că este delicioasă, însă aduce și multe beneficii organismului uman.

De asemenea, este recomandat ca aceasta să fie lăsată se se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a fi folosită la salată, pentru că altfel sucurile din ea nu vor fi distribuite uniform.

Folosește morcovi proaspeți la salata de boeuf

În plus, conform celor mai pricepuți bucătari, morcovii folosiți la salata de boeuf trebuie să fie proaspeți. Dacă aceștia vor fi prea vechi vor da ungust amărui salatei.

Ce castraveți se folosesc la salata de boeuf

De asemenea, salata de boeuf, pentru a fi ca la carte, trebuie să fie făcută cu castraveți în saramură, în niciun caz cu castraveți murați în oțet. Altfel, maioneza va avea un gust prea accentuat de oțet.

Nu în ultimul rând, un alt element la fel de important este maioneza folosită. Aceasta este foarte simplu de făcut în casă.

Cum se prepară rapid maioneza de casă

Astfel, se pun într-un pahar mai mare un ou întreg, o linguriță de muștar, un sfert de linguriță de sare și  250-300 de ml de ulei.

Se scufundă blenderul de mână în recipent până când atinge partea de jos a acestuia și se mixează la viteză maximă.

Acest tip de maioneză este și mai sănătos

Blenderul va fi ridicat pe măsura ce maioneza se formează, centimetru cu centimetru, mixând în continuare, până când maioneza este gata.

Acest tip de maioneză este ușor de făcut și este și mai sănătoasă pentru că se folosește tot oul, nu numai gălbenușul, având mai puțin colesterol.

Citeste continuarea pe playtech.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

VIDEO Nebunie la Buenos Aires! Zeci de mii de argentinienii i-au întâmpinat pe campionii mondiali

Urmatoarea stire

Cum se îndreaptă Rusia către o umilință națională fără precedent în Ucraina. ”Toate drumurile duc spre Crimeea”

Stiri pe aceeasi tema