Gigi Becali, din nou în închisoare? Patronul FCSB, trimis în judecată pentru fraudă la votAnul 2023 a început cu stângul pentru omul de afaceri Gigi Becali. Patronul FCSB a fost trimis în judecată pentru fraudă la vot și riscă o pedeapsă dură pentru fapta sa.

Gigi Becali, probleme cu legea. Riscă să ajungă din nou la închisoare?

Conform Gândul, patronul FCSB, Gigi Becali, urmează să fie judecat pentru fraudă la vot, în concordanță cu art. 387 al noului Cod Penal. Dosarul a fost deschis în cursul zilei de trei ianuarie 20203, la Judecătoria din Buftea, iar dacă este găsit vinovat ar putea petrece chiar și trei ani în spatele gratiilor.

Gigi Becali este acuzat că ar fi votat, în 2018, fără a deține acest drept și a comis fapta în stare de recidivă. După ce a fost condamnat definitiv la închisoare, până la împlinirea termenului de reabilitare, patronul FCSB a săvârșit din nou o infracțiune, cu intenție sau cu intenție depășită, pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de un an sau chiar mai mult, conform Codului Penal.

Gigi Becali as votat la Referendumul din 2018, deși nu avea acest drept

Deși nu avea dreptul de a vota, Gigi Becali s-a prezentat în anul 2018 la secția de votare nr.84 din Voluntari, acolo unde a votat la Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție. El a subliniat, la acea vreme, că nimeni nu-l poate prova de acest drept, nici măcar instituțiile statului.

„Dreptul de a vota la referendum nu mi-l poate lua nimeni, niciun judecător. Păi, mie, dacă-mi spun 1.000 de avocați că nu am voie, eu știu că am voie, pentru că inteligența mea și bunul meu simț, și legea firii spun că am voie să votez la referendum pentru mii de ani”, declara Gigi Becali, la vremea respectivă.

Citeste continuarea pe redactia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

VIDEO Violențele de stradă de la Berlin, din noaptea de Revelion. Poliția germană a dezvăluit, în premieră, naționalitățile huliganilor

Urmatoarea stire

România, tot mai aproape de „epidemia de gripă”

Stiri pe aceeasi tema