Urmăriţi Ştirile Dobrogeanews şi pe Google News
„Iar tot binele pe care l-a săvârșit omul pe pământ devine lumină și are valoare veșnică în ceruri. De aceea, biserica sfințită ca ‘poartă a cerului’ nu poate fi înlocuită cu nimic din lumea aceasta”
În satul Războieni, comuna Casimcea s-a săvârșit sfințirea bisericii celei noi cu hramul „Sf. Arhid. Ștefan”, protoeria Babadag. Târnosirea acesteia a fost oficiată de PS Visarion, Episcop al Tulcei înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Bucuria acestei sărbători s-a răsfrânt nu doar asupra locuitorilor satului, ci şi a celor care au venit de peste tot, din împrejurimi sau de la mare depărtare pentru a slăvi evenimentul şi pentru a trece prin altar.
„Zidirea acestei biserici și sfințirea ei are loc chiar la o sută de ani distanță de construirea vechii bisericuțe din Războieni ce avea hramul Înălțarea Domnului. În urmă cu 15 ani s-a înfiripat ideia construirii noii biserici când părintele Iulian Brădescu mi-a vorbit despre necesitatea unui locaș de cult nou, sigur pentru credincioși. Astfel, în anul 2008 a fost pusă piatra de temelie a bisericii pe care o sfințim astăzi, casă a Domnului și a creștinilor, construită cu jertfă și râvnă duhovnicească de către primăria Casimcea și de către toți oamenii de bine care s-au alăturat acestui proiect.
Mărturisesc că am simțit o mare emoție și o fericire pe care n-o pot descrie în cuvinte când am înțeles Tainele mesei altarului acestui nou locaș unde se săvârșesc Sfintele Taine ale iubirii eterne a lui Dumnezeu pentru oameni, semn de binecuvântare asupra comunității credincioșilor din Războieni, Casimcea și de pretutindeni.
Acum știu mai bine ca oricând că trebuie să-mi adun toate forțele împreună cu toți oamenii care continuă să-mi fie aproape pentru a finaliza toate proiectele începute printre care și biserica de la Rahmanu, o bijuterie arhitecturală care mi-a marcat copilăria, a adus pacea și liniștea întregii comunități. Așa să ne ajute Dumnezeu!” a declarat primarul comunei Casimcea, Gheorghe Țilincă marcat profund de momentele trăite, de mulțimea de credincioși care au venit la târnosirea sfântului locaș.
„Este un eveniment mare și binecuvântat pentru Biserica noastră în general, dar în mod special pentru oamenii harnici și darnici ai acestei comunități, care se adună în noua biserică pentru a păstra vie flacăra credinței ortodoxe strămoșești și a spori dragostea față valorile spiritualității și culturii românești.
Dorim să exprimăm aprecierea și prețuirea noastră pentru toată lucrarea care s-a desfășurat cu multă dăruire și iubire jertfelnică la această biserică nouă în care în fiecare duminică și-n fiecare zi de sărbătoare se vor…