Germania suspendă achiziţia noilor blindate Puma după ce nu au făcut faţă testelor: „Un eșec major”


Armata germană (Bundeswehr) va suspenda achiziţia noilor blindate Puma până când acestea vor îndeplini cerinţele operaţionale, a anunţat luni ministrul german al apărării, Christine Lambrecht.

Blindatele Puma nu au trecut testul FOTO Profimedia

Decizia vine după ce o verificare a acestor vehicule în cadrul unui exerciţiu de luptă a fost un eşec, relatează agenţiile Reuters şi DPA, citate de Agepres.

„Recentele defecţiuni ale vehiculelor de luptă ale infanteriei Puma sunt un eşec major”, a transmis social-democrata Christine Lambrecht într-o declaraţie, adăugând că a cerut să i se prezinte până săptămâna viitoare un raport asupra acestei probleme.

Atât timp cât nu se va dovedi că vehiculele sunt stabile, nu va exista o a doua comandă (…) Trupele noastre trebuie să se poată baza pe sisteme de armament robuste şi stabile în luptă”, a subliniat ea. Niciunul dintre cele 18 blindate Puma produse de o asociere a companiilor germane Rheinmetall şi Krauss-Maffei Wegmann şi care formează primul lot de astfel de vehicule achiziţionate de Bundeswehr nu a trecut probele în cadrul unui test de luptă, problemele variind de la defecţiuni ale sistemelor electronice până la starea cablurilor şi capacitatea operaţională.

Rezultate dezamăgitoare la teste

Aceasta din urmă a scăzut la zero în decurs de numai câteva zile de teste, se arată într-o scrisoare transmisă conducerii Ministerului Apărării de către comandantul Diviziei a-10 mecanizată, generalul Ruprecht von Butler, scrisoare consultată de publicaţia Der Spiegel.

Puma este un vehicul de luptă al infanteriei multifuncţional şi a cărui producţie a fost lansată în anul 2009, dar a fost omologat abia anul trecut. Vehiculul este destinat să înlocuiască blindatele Marder – acestea din urmă fiind incluse şi în ajutorul militar oferit Ucrainei – şi a fost ales pentru echiparea începând de anul viitor a contingentului german din forţa de reacţie rapidă a NATO.

În urma rezultatelor dezamăgitoare de la teste şi a suspendării noilor achiziţii de blindate Puma, vehiculele Marder vor fi deocamdată menţinute, a precizat luni Ministerul german al Apărării.  

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Țările UE au căzut de acord cu privire la plafonarea prețului gazelor

Urmatoarea stire

SUA. Comisia parlamentară care investighează asaltul asupra Capitolului a recomandat Procuraturii să-l acuze pe Donald Trump de obstrucție și instigare la insurecție, pentru rolul avut în declanșarea incendiului.

Stiri pe aceeasi tema