Germania. Protestele împotriva extremei drepte iau amploare. Aproape 300 de mii de oameni au ieșit în stradă, săptămână aceasta, după dezvăluirile legate de întâlnirea AfD cu un grup de neo-naziști, pe tema deportării imigranților.


Demonstrațiile au fost declanșate după ce rețeaua de jurnaliști de investigație Correctiv a prezentat o întâlnire a membrilor partidului Alternativa pentru Germania (AfD), de extremă dreapta, care a avut loc în noiembrie la Potsdam, și la care au fost prezenți reprezentanți ai mișcării neo-naziste. Potrivit Correctiv, s-a discutat despre “remigrație”, un termen folosit în cercurile de extremă dreaptă pentru expulzarea imigranților și minorităților, inclusiv a celor care sunt cetățeni germani naturalizați.

Planul a dus la amplificarea manifestațiilor împotriva extremei drepte și pro-democrație, cu circa 300 de mii de oameni care au ieșit în stradă în principalele orașe ale țării. Proteste au avut loc la Berlin, München, Frankfurt, Hamburg, Köln, Nürnberg, Hanovra, Dortmund, Dresda, Leipzig, Bonn și în alte orașe mai mici. La Hanovra, au fost prezenți inclusiv fostul președinte german, Christian Wulff, și cancelarul landului Saxonia…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema