George Justinian, o legendă a hocheiului, i-a „torpilat” pe cei trei steliști


George Justininan (68 de ani) este o adevărată legendă a hocheiului stelist și a echipei naționale. Nu a putut sta departe de scandalul de la finala Cupei României la hochei pe gheață.

Fostul mare jucător, actualmente antrenor, a luat și el atitudine după ce trei componenți ai echipei de hochei Steaua au cântat alături de ciucani imnul secuilor.

La Ciuc, la finala Cupei României la hochei pe gheață, a avut un eveniment în premieră: chiar dacă echipa învinsă se retrăsese de pe gheață, trei steliști au preferat să se alăture jucătorilor din Ciuc pentru a cânta alături de ei acest cântec al secuilor.

George Justinian, o legendă a hocheiului românesc, i-a „torpilat” pe cei trei sportivi care au cântat imnul secuilor! „Habar n-au ce înseamnă spiritul Stelei” | SPECIAL

ProSport a scris luni despre gestul incredibil al lui Tanczos Barna, ministrul în Guvernul României, care a îngenunchiat la intonarea Imnului Secuilor.

„Acești băieți au ajuns la Steaua pentru că, probabil, au fost refuzați de alte echipe. Și dacă tot nu și-au mai găsit o echipă, pe unde să joace, au venit la Steaua.

Eu cred că ei habar nu au de ceea ce înseamnă spiritul stelist. E dureros ceea ce se întâmplă la echipa fanion a hocheiului românesc, cea mai titrată echipă de hochei de la noi. Sunt mâhnit de faptul că nimeni din conducerea clubului nu a luat atitutudine.

Niciodată la Steaua nu s-a întâmplat așa ceva. La noi au evoluat de-a lungul timpului jucători de top, proveniți din Harghita și din Covasna, care aveau un respect deosebit față de toți colegii din vestiar, față de ideea de echipă. În vestiarul nostru se vorbea doar limba română”, a opinat George Justinian.

Respect pentru Xavi Pascual și toți ceilalți sportivi străini care vorbesc limba română

George Justinian a ținut să dea și un exemplu concret față de ceea ce înseamnă respectul pe care stranierii din sport îl au atunci când vine vorba de România: „Îmi este mai mare dragul să văd că un antrenor de valoarea lui Xavi Pascual a învățat atât de repede să vorbească limba română.

Portarul dinamovist, Saeid, la fel și mulți, mulți alții. Iar acești jucători veniți din Harghita și Covasna, pur și simplu refuză să vorbească limba tării în care s-au născut. Este incredibil ce se întâmplă!”.

Arată cu degetul spre ministrul Barna

Legendarul hocheist crede că cineva din Guvernul României ar trebui să ia poziție față de comportamentul ministrului Tanczos Barna, care a îngenuncheat alături de sportivii din Ciuc în fața galeriei.

„Acest individ este membru al Guvernului României. Niciodată el nu avea voie să se dea în spectacol. Să îngenuncheze în fața unei galerii sportive. Unde este demnitatea de demnitar?

Dar acest „cioclu”, pentru că altfel nu am cum să-i spun după ce a făcut ce a făcut în federația de hochei cât timp a fost președinte, crede că totul i se permite

Poziția lui preferată este să stea în genunchi. Pentru că toată viața lui a stat în genunchi. Crede că totul i se cuvine. Lucrurile acestea trebuie stopate într-un fel”, a mai adăugat Justinian.

George Justinian este un fost mare jucător român de hochei pe gheață. A jucat pentru echipa națională de hochei pe gheață pentru România la Olimpiada de iarnă din 1976 de la Innsbruck și la Jocurile Olimpice de iarnă din 1980 din Lake Placid.

Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului.

Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special … citește mai mult

Citeste continuarea pe www.prosport.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Vești proaste pentru români. Noi scumpiri la carne, lactate şi ouă

Urmatoarea stire

Putin anunță mobilizare parțială în Rusia

Stiri pe aceeasi tema