Generalul Bryan Fenton în vizită la Ministerul român al Apărării


Conducerea MApN s-a întâlnit sâmbătă la sediul MApN, cu generalul Bryan P. Fenton, comandantul Comandamentului pentru Operaţii Speciale ale SUA (United States Special Operations Command – US SOCOM), aflat în vizită oficială în România. 

Generalul Bryan P. Fenton si ministrul Angel Tîlvăr

La activitate au participat și comandantul Comandamentului pentru Operații Speciale din Europa (Special Operations Command Europe – SOCEUR), generalul-maior Steven G. Edwards, și comandantul Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale din Armata României, generalul-maior Dacian-Tiberiu Șerban, atrasmis MApN.

Subiectele discutate au vizat situaţia de securitate din regiune, evoluțiile privind consolidarea capacităţii defensive aliate pe flancul estic al NATO, postura forţelor americane în țara noastră şi cooperarea dintre forțele pentru operații speciale din România și Statele Unite.

Ministrul Tîlvăr a subliniat că structurile de Forțe pentru Operații Speciale reprezintă a capabilitate esențială a Armatei României, cu un nivel rapid al reacției, la nivel strategic. “Prin evenimentele curente de instruire în comun cu forțele pentru operații speciale ale SUA, urmărim creșterea continuă a capacității proprii de acțiune și a interoperabilității structurilor de forțe pentru operații speciale ale armatei noastre cu cele din armata SUA și ale țărilor aliate”, a arătat ministrul apărării naționale.

Relațiile solide de cooperare se întind pe aproape două decenii, atât în planul instruirii, cât și în cel al executării de misiuni în teatre multinaționale de operații, a afirmat șeful Statului Major al Apărării. „Am transmis mulțumiri generalului Bryan P. Fenton pentru sprijinul constant pe care Comandamentul pentru Operaţii Speciale ale SUA l-a acordat pe această direcție. Expertiza partenerului american a contribuit la transformarea forțelor românești pentru operații speciale în structuri recunoscute în plan internațional, capabile să răspundă unor sarcini operative complexe și să îndeplinească obiective ambițioase de instruire”, a subliniat generalul Daniel Petrescu.

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Reuters. Comisia Europeană ia în considerare scăderea plafonului stabilit pentru prețul gazelor naturale de la 275 de euro la 188 de euro. Mai multe state membre și BCE au solicitat înainte regândirea acestuia.

Urmatoarea stire

Carmen de la Sălciua a primit-o într-un decor de sărbătoare pe sora ei. Cum arată bruneta care e la fel de frumoasă

Stiri pe aceeasi tema