Gabi Balint îl trage de urechi pe Mihai Pintilii: „Trebuie să studiezi! Nu merge doar așa, cu trei grătare”


Prin intermediul unei reacții pe care a avut-o în direct, la TV, Gabi Balint a comentat situația antrenorilor din Superliga, unii dintre ei activând fără să dețină Licența UEFA Pro, iar cu această ocazie l-a tras de urechi și pe Mihai Pintilii, cel care este responsabil de banca tehnică a celor de la FCSB.

Gabi Balint îl împinge părintește pe Mihai Pintilii către școală

Gabi Balint le ia partea celor de la FRF în disputa cu antrenorii care activează în Superliga fără să dețină Licența UEFA Pro și, implicit, ultimul discurs pe care l-a avut a ajuns să se concentreze în jurul lui Mihai Pintilii.

După plecarea lui Nicolae Dică de la FCSB, Pintilii a rămas în calitate principal, asta în ciuda faptului că nu are studiile necesare pentru a ocupa această funcție. Pentru a se conforma legii, Gigi Becali l-a angajat pe Leo Strizu, tehnician care deține Licența UEFA Pro, însă în continuare cel care se ocupă de antrenamentele echipei este Pintilii.

Cu Mihai Pintilii pe bancă, FCSB a câștigat 6 din totalul de 7 meciuri pe care le-a jucat în Superliga. Singura înfrângere a venit împotriva campioanei CFR Cluj, pe 15 decembrie 2022, scor 0-1.

Gabi Balint este de părere că Pintilii nu a demonstrat că merită să fie antrenor principal la FCSB și îl trimite să își termine studiile dacă vrea să își atingă obiectivele:

„Școala de antrenori e foarte importantă, se învață lucruri bune. Sunt lectori care vin de afară, care te învață. Trebuie să studiezi! Nu merge doar „Am jucat fotbal, sunt aproape de jucători, mai facem două-trei grătare în timpul liber”. Nu e suficient să ai doar experiență fotbalistică!

Nu poți să ai performanțe așa! Ai performanțe doar pe moment. Stai așa, că sunt doar șapte meciuri (n.r. – ale lui Mihai Pintilii ca antrenor la FCSB). Dacă duci echipa în play-off e o mare performanță? Au mai fost echipe în play-off, Sepsi, Mediaș, Clinceni.

Trebuie să vedem situația „a la longue”. Așa sunt și jucători care explodează, apoi dispar. Croitoru, Prepeliță, au demonstrat, dar trebuie să demonstreze în continuare”, a declarat Gabi Balint, la Digi Sport.

„Școala e importantă”

În continuare, Gabi Balint a explicat că obținerea Licenței UEFA Pro îi va ajuta pe antrenori să poată activa și în afara granițelor.

„Școala e importantă, trebuie să te documentezi permanent, sunt lucruri noi care apar și pe care trebuie să le știi. Nu poți să treci peste școală, trebuie să existe niște reguli.

Acești antrenori poate își doresc să ajungă afară, să antreneze. Dacă n-au licența PRO, nu pot să meargă în străinătate. Când eram eu, nu era licența PRO, dar am luat carnet de antrenor”, a mai adăugat Gabi Balint, potrivit sursei citate.

În cariera de antrenor, Gabi Balint le-a pregătit pe Sheriff Thiraspol, Sportul Studențesc, Poli Timișoara, FC Vaslui și Universitatea Craiova. De asmenea, în intervalul ianuarie 2010 – decembrie 2011 a fost selecționerul Moldovei.

Citeste continuarea pe www.playsport.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

LIVE UPDATE. 324 zile de invazie. Zelenski le mulțumește soldaților dislocați în orașul Soledar, în timp ce asaltul rusesc continuă

Urmatoarea stire

Cum a ajuns un român să plătească cazări în Singapore și cursuri de dans în Franța, deși n-a ieșit din țară: „Au început cu sume mici”

Stiri pe aceeasi tema