Furnizorii de gaze și curent încep să renunțe la contracte! Ce se va întâmpla cu consumatorii


Asta pentru că guvernul le va deconta furnizorilor doar 1.300 de lei/MWh pentru curent și, spun ei, prețurile sunt mult mai mari de atât. 

”Au existat astfel de situații în care un furnizor a comunicat clientului că nu va mai continua contractul. Discutăm despre situații în care un contract încheiat între un consumator, în general industrial, și un furnizor, a ajuns la scadență iar mai departe furnizorul nu a mai dorit să mai continue această relație comercială. Deci nu discutăm de o reziliere a contractelor ci de o situație în care acest contract a ajuns la scadență și unii furnizori nu au mai dorit să continue această relație comercială.  

Din acest punct de vedere, chiar dacă majoritatea consumatorilor care s-au regăsit în această situație au fost consumatori industrial, am primit semnale la Asociație că au existat și consumatori casnici, în relație cu furnizori mici de energie, care la scadență li s-a comunicat că nu se va mai prelungi contractul. 

Din păcate, această situație o putem regăsi în mai multe cazuri, în special la furnizorii de energie și gaze naturale mici, care se găsesc în situația în care nu mai au lichidități, ca urmare că nu li s-a plătit acea compensare stabilită prin lege și atunci ei se văd nevoiți să se retragă pur și simplu de pe piață”, a declarat Dumitru Chisăliță, președinte al Asociației Energia Inteligentă.  

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Brașov: Șase copii au fost răniți după ce un microbuz s-a răsturnat într-un șanț, pe marginea Drumului Național 11 | Monitorul Expres

Urmatoarea stire

Ultimele locuri la buget la masteratele FJSC! | Radio Bucuresti FM – Radio Muzica Live Online

Stiri pe aceeasi tema