Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a | Coada spre catafalc, de 16 km, fotografiat─â din satelit

Update 21:40┬á┬áRegele Charles al III-lea, prin┼úesa Anne, prin┼úul Andrew ┼či prin┼úul Edward, copiii suveranei, se reculeg vineri sear─â┬ála c─âp─ât├óiul mamei lor, regina Elisabeta a II-a, ├«n cadrul ÔÇ×Priveghiului Prin┼úilorÔÇŁ, o tradi┼úie pe care cei patru au respectat-o ┼či atunci c├ónd sicriul suveranei se afla la Edinburgh, conform presei britanice.

Corespondentul Antena 3 a relatat c─â, ├«n aceast─â dup─â-amiaz─â, autorit─â╚Ťile au oprit temporar accesul ├«n cap─âtul cozii, deoarece Southwark Park ajunsese la capacitate maxim─â.

Timpii de a╚Öteptare cunoscu╚Ťi vineri erau de 14 ore, dar asta se ├«nt├ómpla de diminea╚Ť─â, c├ónd lungimea cozii era de “doar” 5 mile sau 8 kilometri.

De la întreruperea accesului în Southwark Park, guvernul britanic nu a mai publicat nicio estimare.

ÔÇ║ÔÇ║ÔÇ║ Vezi galeria foto ÔÇ╣ÔÇ╣ÔÇ╣

Corespondentul News Hour with CNN la Londra, Maria Coman, a urm─ârit evolu╚Ťia acestui fenomen ├«n plin─â desf─â╚Öurare.

“S-a stat ╚Öi 14 ore la coad─â pe parcursul zilei de azi. Este motivul pentru care, la un moment dat, autorit─â╚Ťile au decis s─â ├«nchid─â accesul la coad─â.

Este, de asemenea, motivul pentru care s-a format o ‘coad─â la coad─â’, adic─â oamenii au format o alt─â coad─â, ├«n a╚Öteptarea momentului ├«n care se reia accesul.

Cei care stau la coad─â ┼či se deplaseaz─â ├«ncet spre Westminster Hall, pentru cele c├óteva secunde ├«n care vor putea s─â-i aduc─â un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a, poart─â bra╚Ť─âri verzi.

Dispozitivul de securitate asociat┬áevenimentelor de la Londra este extrem de impresionant. Poli┼úi┼čtii sunt peste tot.

Corespondent News Hour with CNN: “43 de servicii britanice implicate ├«n opera╚Ťiunea de securitate”

43 de servicii de securitate britanice sunt implicate ├«n ceea ce Scotland Yard-ul a definit┬ádrept cea mai mare astfel de opera╚Ťiune desf─â╚Öurat─â vreodat─â.

├Äns─â important este c─â nu sim╚Ťi aceast─â presiune a autorit─â╚Ťilor peste tot. Poli╚Ťi╚Ötii stau de vorb─â cu oamenii, le fac fotografii, sunt extrem de z├ómbitori ╚Öi amabili ╚Öi le explic─â de fiecare dat─â unde s─â mearg─â, de unde s─â-┼či ia ap─â sau unde este toaleta.

Ei r─âm├ón, ├«ns─â, preg─âti╚Ťi de interven╚Ťie ├«n orice secund─â ar fi nevoie. Asta, pentru c─â ├«n urm─âtoarele zile ├«n Londra se vor aduna din ce ├«n ce mai multe oficialit─â╚Ťi.

Luni, ├«n ziua ├«nmorm├ónt─ârii, aici se vor afla cei mai importan╚Ťi 500 de oameni ai planetei. Vor fi aici, la ceremonia de ├«nmorm├óntare de la Westminster Abbey, pre╚Öedintele american Joe Biden, dar ┼či so╚Ťia pre╚Öedintelui Ucrainei, precum ┼či membri ai caselor regale, ╚Öefi de stat ╚Öi de guvern, iar opera╚Ťiunea de securitate este cu adev─ârat impresionant─â”, a transmis Maria Coman.

David Beckham a stat 12 ore la coad─â pentru a ajunge la catafalcul reginei

Beckham s-a al─âturat miilor de oameni care stau la coad─â pentru a ajunge la catafalcul reginei.

David Beckham purta o șapcă de culoare închisă, costum și cravată în timp ce aștepta să-și prezinte omagiile.

Beckham a declarat pentru Sky News: “Aceast─â zi va fi ├«ntotdeauna o zi dificil─â. G├óndurile noastre sunt al─âturi de familie. Este deosebit s─â auzim toate pove╚Ötile oamenilor de aici. Momentul cel mai special pentru mine a fost acela c├ónd am fost numit OBEÔÇŁ.

Regatul Unit ├«╚Öi poate lua r─âmas bun de la Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii p├ón─â luni, c├ónd se vor desf─â╚Öura funeraliile. Vineri, coada celor care a╚Öteaptau la catafalc a dep─â╚Öit capacitatea maxim─â, motiv pentru care oamenii au fost ruga╚Ťi s─â nu se mai a╚Öeze la coad─â cel pu╚Ťin 6 ore.

A fost publicat traseul procesiunii funerare de luni

Luni sear─â, autorit─â╚Ťile de la Londra au publicat traseul procesiunii funerare de luni, c├ónd fosta suveran─â a Regatului Unit va fi ├«nmorm├óntat─â.

Palatul Buckingham spune c─â traseul a fost planificat “av├ónd ├«n vedere publicul”.

Traseul complet, de la Hyde Park Corner, din centrul Londrei, până la Long Walk Windsor, este următorul, denumirile toponimice fiind cele originale:

 • Apsley Way
 • South Carriage Drive
 • Queens Gate
 • Cromwell Road
 • Talgarth Road (prin Hammersmith Flyover)
 • Great West Road (A4)
 • Great South West Road (A30)
 • London Road (A30) (pe sub Chiswick Flyover)
 • Staines Road (A30)
 • Windsor Road (A308)
 • Albert Road (A308) c─âtre Shaw Farm Gate

Partea final─â a traseului procesiunii de la Shaw Farm Gate urmeaz─â s─â fie f─âcut─â pe jos, pe faimosul parcurs de trei mile al Castelului Windsor.

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Doi procurori separatiști au fost uciși de o bombă în Luhansk, în Ucraina

Urmatoarea stire

‘Atrocit─â╚Ťile’ de l├óng─â Izium, condamnate ├«n ‘termenii cei mai puternici’ de UE: ‘Rusia ╚Öi to╚Ťi cei implica╚Ťi trebuie tra╚Öi la r─âspundere’

Stiri pe aceeasi tema