„Funcționarii ajung să fie niște LAȘI. Nu-și asumă responsabilitatea”Victor Ponta, fost premier al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a comentat scandalul privind plagiatul. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Am citit un document scris de Ministerul Educației. Se luptă cu problema plagiatului. Acestă luptă ar trebui dusă peste tot. Altfel, funcționarii ajung să fie niște lași și nu își asumă răspunderea. Din acest motiv nu funcționează sistemul”, a declarat Victor Ponta.

Din punct de vedere legal, plagiatul este definit astfel:

Legea 206/2004 privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică, dezvoltarea tehnologică şi inovare.

Art. 4, alin. 1, lit d): “Plagiatul – expunerea într-o operă scrisă sau o comunicare orală, inclusiv în format electronic, a unor texte, expresii, idei, demonstrații, date, ipoteze, teorii, rezultate ori metode științifice extrase din opere scrise, inclusiv în format electronic, ale altor autori, fără a menționa acest lucru și fără a face trimitere la sursele originale”.
Definiția apare și în Ordinul de Ministru nr. 3482/2016 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare:

Articolul 2, alin g) plagiatul – expunerea într-o operă scrisă sau o comunicare orală, inclusiv în format electronic, a unor texte, expresii, idei, demonstraţii, date, ipoteze, teorii, rezultate ori metode ştiinţifice extrase din opere scrise, inclusiv în format electronic, ale altor autori, fără a menţiona acest lucru şi fără a face trimitere la sursele originale;

Problema abuzului în serviciu

În ceea ce privește situația privind abuzul în serviciu, fostul premier consideră că era corect să nu mai fie deloc infracțiune. „Este o infracțiune comunistă și nu mai există în alte state. Trebuie să spui foarte clar: dăm Parchetului toate mijloacele pentru a putea să-i prindă pe cei corupți. Nu știu de ce nu se întâmplă așa. Oricărui politician, oricât de important este, i se poate face un abuz în serviciu. Acest lucru i s-a întâmplat și unui fost ministru al Agriculturii. S-a blocat toată administrația din România. Tuturor le este frică de abuzul în serviciu. Nu s-a schimbat nimic în legătură cu abuzul în serviciu.”

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Țineți aproape!”

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema