FT: Brazilia și Argentina plănuiesc să anunțe începutul consultărilor pentru crearea unei monede sud-americane unice


Conform Financial Times (FT), Brazilia își propune să numească noua monedă „sur”.

Buenos Aires. Foto: Getty Images

Argentina și Brazilia plănuiesc să anunțe în timpul vizitei președintelui brazilian Lula da Silva la Buenos Aires (care a început azi, duminică) demararea pregătirilor pentru o monedă unică, scrie ziarul Financial Times.

Va fi o decizie <...> de a începe explorarea parametrilor necesari pentru o monedă unică, care include totul, de la probleme financiare până la dimensiunea economiei și rolul băncilor centrale”, a declarat pentru ziar ministrul argentinian al economiei, Sergio Massa. .

Publicația notează că Brazilia își propune să numească moneda sur. Alte țări din America Latină vor fi, de asemenea, invitate să se alăture proiectului. „Argentina și Brazilia invită alte țări din regiune să se alăture proiectului”, a adăugat ministrul argentinian.

Potrivit surselor ziarului, Argentina și Brazilia au discutat în ultimii ani despre crearea unei monede unice, dar negocierile au eșuat din cauza poziției Băncii Centrale a Braziliei, care s-a opus acestei inițiative. Acum, că ambele state sunt conduse de politicieni de stânga, proiectul se bucură de un sprijin puternic.

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cine sunt câștigătorii America Express 2023. Surpriză uriașă la Antena 1

Urmatoarea stire

America Express, 22 ianuarie 2023. Cătălin Bordea și Nelu Cortea, momente de tensiune în mașina unui mexican: „Mi-e rău”

Stiri pe aceeasi tema