FSB a lichidat un grup de susținători ISIS care transportau militanți în Siria și Ucraina


 

FSB susține că a oprit alături de procurorii ruși „comunități” de susținători ai organizației jihadiste „Statul Islamic” (ISIS) care transportau militanți în Siria și Ucraina, relatează TASS.

„Serviciul Federal de Securitate, în cooperare cu Comitetul de Investigații și Serviciul Federal de Monitorizare Financiară, a lichidat comunitatățile teroriste din Districtele Federale Ural și Caucazul de Nord”, afirmă serviciul de presă al FSB într-un comunicat publicat luni.

Agenții FSB susțin că organizatorul rețelei ce transporta jihadiști și 10 membri ai acesteia au fost reținuți, Serviciul de Securitate al Rusiei invocând „o rețea interregională extinsă pentru sprijinirea resurselor organizației teroriste internaționale ISIS” care opera încă din decembrie 2021.

FSB mai afirmă că membrii comunității au transportat militanți din Rusia pe teritoriul Siriei și Ucrainei pentru „a desfășura operațiuni militare împotriva Forțelor Armate ale Federației Ruse, precum și pentru a finanța terorismul și să justifice activitățile teroriste”.

Agenții FSB afirmă că membri ai rețelei au fost arestați în Daghestan, Cecenia, regiunea Tiumen și Districtul autonom Hantî-Mansi din Siberia.

FSB susține că a găsit „materiale video” cu militanți ISIS ce luptă de partea ucrainenilor

„În timpul perchezițiilor la domiciliul acuzaților au fost ridicate instrumente de comunicare, instrumente de plată și calculatoare personale în care au fost găsite materiale foto și video despre participarea membrilor comunității teroriste la ostilitățile din Siria în rândurile ISIS, precum și în unitățile naționaliste ale Forțelor Armate ale Ucrainei în Ucraina”, susține FSB.

„Doi membri ai acestei comunități teroriste au fost condamnați de către instanțe la pedepse lungi cu închisoarea”, mai declară Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, adăugând că 8 dintre membrii rețelei desființate au fost dați în urmărire internațională.

În luna noiembrie FSB a anunțat de asemenea că ar fi dejucat un „atac terorist” împotriva South Stream, gazoductul construit pentru livrarea gazelor naturale rusești pe sub Marea Neagră în Europa, prin Bulgaria, agenții FSB afirmând că acest complet ar fi fost implicați inclusiv cetățeni ruși.

Gazoductul este însă inactiv, proiectul fiind abandonat de Moscova cu ani în urmă.

D.Constantin

 

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

2023 aduce creşteri de preţuri, creşteri de dobânzi şi un război împotriva inflaţiei

Urmatoarea stire

Trei maşini au fost incendiate intenţionat în Rădăuţi. Prefectul le cere poliţiştilor să-i găsească mai repede pe vinovaţi

Stiri pe aceeasi tema