Frumoasa profesoară din „Pistruiatul” a renunţat la România în plin succes. Ce s-a ales de actriţa Reka NagyUna dintre cele mai frumoase și talentate actrițe ale anilor 70, Reka Nagy a cucerit inimile publicului român datorită rolului profesoarei de istorie din serialul Pistruiatul. Cu toate acestea, artista a părăsit România la scurt timp după debutul proiectului. Unde s-a stabilit.

De ce a părăsit actrița Reka Nagy România în 1975

Reka Nagy este un nume ce trezește nostalgii în sufletele copiilor anilor 70, pe vremea când a apărut serialul TV Pistruiatul, cu actorul Costel Băloiu ca protagonist.

Rolul profesoarei de istorie a propulsat-o pe Reka NAgy pe culmile succesului pe celebra actriță, după ce artista i-a dat viață Angelei Căpșună în una dintre cele mai iubite serii de filme din România, Brigada Diverse.

Ajunsă la venerabilă vârstă de 74 de ani, actrița cu origini maghiare rămâne una dintre cele mai faimoase și talentate artiste ale cinematografiei românești. De mai bine de patru decade, Reka Nagy a părăsit Ungaria și s-a mutat în Budapesta, Ungaria.

Privind cu melancolie în trecut, actrița a mărturisit cât de mult a însemnat pentru ea rolul din Pistruiatul, unde a avut ocazia să joace alături de actori renumiți ai filmului românesc, precum Ion Dichiseanu și Sergiu Nicolaescu.

„A fost un mare succes pentru mine acest film. De treizeci şi ceva de ani trăiesc aici, la Budapesta, dar de câte ori am venit acasă, am auzit că se difuzează.

Am terminat Institutul la Tîrgu-Mureş în 1962. Am avut cîteva roluri mici şi aş vrea să ştiţi că actorii unguri au fost foarte iubiţi. În Pistruiatul am jucat cu actori renumiţi, precum Sergiu Nicolaescu, Ion Dichiseanu, ceea ce pentru mine era un lucru extraordinar.

„În 1975 am plecat. Nu am văzut filmul de atunci.”

Celebra actruță a recunoscut că nu a mai urmărit serialul care a consacrat-o de mai bine de 40 de ani.

În 1975 am plecat. Nu am văzut filmul de atunci. Ţin minte că prin 1972-1973, cînd am filmat la el, copiii stăteau pe maşini şi fluierau motivele din film. A fost iubit de lume, muzica a fost foarte bună.

A fost frumos. Costel Băloiu era foarte deştept, făcea tot ceea ce cerea regizorul. Era spontan, îmi amintesc că nu au fost probleme. Da, am intrat uşor în rol, atunci îmi era mai aproape de liceu, deci nu fost prea greu. Acum sânt destul de în vîrstă.

Mă uit cum a trecut vremea şi mi se pare îngrozitor de repede. În Oradea am filmat, oamenii de acolo au iubit filmările, totul a fost perfect. Din păcate, Francisc Munteanu a murit şi cred că este o mare pierdere. Aş vrea să le mulţumesc celor care nu m-au uitat şi să îi salut pe toţi cu drag.”, a declarat actrița pe rețelele sociale.

Citeste continuarea pe playtech.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Anunțul făcut de Mirela Vaida, după sărbători. Ce decizie a luat în familie: „Copiii zboară la soacra mea”

Urmatoarea stire

Ultimele clipe din viața Lisei, cunoscutul travestit din Iași care a murit în incendiu. Patul a luat foc, după ce pisica a dărâmat candela

Stiri pe aceeasi tema