Frații Tate și etajele unui scandalFrații Tate au găsit în România locul ideal în care să colecteze în fiecare lună cîte 50 de dolari pe cap de fraier pentru a urma cursurile unei academii de șmecheri. Exact ca în mesajul prin care fraierilor li se cerea să trimită 300 de euro pentru transport că au cîștigat un BMW care nu le sosea niciodată.

Pe lîngă afacerea cu academia de șmecheri, s-au adăugat încasările din live chat și folosirea în multe alte feluri a fetelor racolate prin metoda „lover boy”.

Frații Tate au rostogolit spectaculos datul în stambă cu mașini scumpe, cu mușchi, cu petreceri, cu bogăție pentru a ameți puștimea în tot spațiul virtual. Și gata!? La cît de credule sunt fetele mai necăjite din toată Europa de Est, butaforia fraților Tate a prins. Ba, au început să domine tot spațiul adolescentin. Zeci și zeci de maimuțoi în vogă pe TikTok îi imită la greu. Dacă le urmărești prestația, ai zice că de un an de zile puștimea a luat-o razna. Nu auzi decît de aur, bani, femei, droguri, mașini, milioane, case, vacanțe, sex și iar de la capăt. TikTokul este un furnicar balcanic de Tate mai mici și mai incult, cu selfie de țigănuși șmecheri chemînd copii la chef și aventură. TikTok-ul a devenit un fel de poiană liberă în sălbăticie, departe de orice obligație și de orice control.

N-au aflat nimic serviciile secrete și poliția din România despre toate acestea? Ziceau că ne apără de pericole și de abuzuri, de terorism și de fraude! Chiar n-au aflat nimic? Sau, pur și simplu, participau cu privirea la acest dezmăț și se mai dedulceau și ei? Sau, și mai și, se bucurau de afacerile fraților Tate și împărțeau din cîștig? Dacă nu știau nimic, sunt niște proști! Dacă știau și s-au delectat pe ascuns și n-au tras semnalul de alarmă este mult mai grav. Nu m-ar mira să fi profitat la greu. Altfel, nu se explică de ce au fost tolerați atîta vreme.

Circulă și informații că polițiști din județul Ilfov se aflau pe urmele lor și au fost opriți. De ce și la al cui ordin?

Se spune că pe vremea cît SRI-ul era condus de George Maior și de Florian Coldea, toate fetițele de pe Bulevardul Decebal din Capitală erau controlate de băieți. Afacerea fraților Tate nu poate fi doar o aventură pe cont propriu. Ar fi prea de tot să ne ridiculizeze în așa măsură doi zăltați de peste mări. Este pre greu de crezut. Au venit în România după nenumărate scandaluri în străinătate și aici poporul și tineretul i-au luat în brațe. Ei singuri au zis că în țara noastră corupția este mai accesibilă. Nici prin cap nu le trecea că nu peste mult timp și vor fi săltați de poliție. Mai rămîne și ipoteza că scandalul fraților Tate este montat de cineva interesat să ne toarne în cap găleți cu lături și să dovedească în văzul lumii că ai noștri nu-s în stare de nimic.

Valul de interes pentru dosarul fraților Tate este enorm. Succesul la public depășește orice precedent. La noi în țară, adolescenții se topesc de dragul lor. Propaganda lor, cît prin viu grai și pe televiziuni, cît pe social media a făcut din ei niște idoli de TikTok. Cei tineri sunt fascinați de bogația, dezinvoltura și stilul de viață al celor doi interlopi. Cu o viteza nebună, au devenit personaje internaționale și modele de viață și de mare succes. Unii copii chiar își imaginează că drumul spre succes (redus la mașini, bani, femei) este mai scurt în varianta Tate decît a tuturor vedetelor din lume.

Valorile din discursul fraților Tate sunt primitive. Și atrag, în ciuda faptului că în spatele lor atîrnă dosare penale. Propunerile fraților, cele mai multe banditești sau la limita legii, sunt accesibile într-un limbaj comun. Nu îți trebuie nici educație și nici școală să le înțelegi și să le dorești. Bani, femei, putere, lux, dispreț față de lege, victorie!

Ne aflăm în fața unui inventar de dorințe primare reunite într-un discurs penetrant care bate de departe orice regulă. Suntem în fața unui uragan de dorințe care trece peste lege și morală.

Cum de nu s-au prins ai noștri din politică și din serviciile așa-zis secrete că în puștime se instalează o forță care și ea este gata să îi măture?

 

Citeste continuarea pe www.cotidianul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Soțul ei a fost prins cu amanta, ea îi face declarații de dragoste. Ce mesaj i-a transmis Oana Zăvoranu soțului ei

Urmatoarea stire

Șoferul care a lovit o femeie însărcinată pe trecerea de pietoni a fost prins pe aeroportul din Cluj, chiar când voia să fugă din țară. El e cetățean britanic (VIDEO)

Stiri pe aceeasi tema