Franţa, copleşită de proteste: de data asta, şi în mediul rural. Pentru ce s-au revoltat fermierii


Francezii au găsit noi motive ca să protesteze. Revolte crâncene au avut loc şi sâmbătă, când s-au soldat şi cu răniţi. Incidentele s-au produs întro zonă rurală din sud-vestul ţării.

Mii de oameni au manifestat împotriva proiectului unor uriaşe bazine de apă pentru irigaţii, iar spiritele s-au încins repede.

Patru maşini de Poliţie, incendiate

Organizatorii afirmă că aproape 200 de persoane sunt rănite. Iar de cealaltă parte, patru maşini de poliţie au fost incendiate şi 28 de jandarmi au ajuns în spital.

Mai mulţi protestatari au ajuns la spital în stare critică. Dar poliţiştii nu au putut opera nicio arestare „din cauza violenţei extreme a confruntărilor”.

De ce nu renunţă oamenii la proteste

În Bordeaux, primăria a fost incendiată de tineri, care au scandat minute în şir în jurul focului. Şi Parisul a devenit de nerecunoscut. Un incendiu provocat de manifestanţi s-a extins rapid pe faţada unei clădiri, înăuntrul căreia se aflau mai multe persoane.

Devine, totuşi, foarte complicat pentru toată lumea. Oamenii sunt foarte îngrijoraţi, bătrâni, tineri, nu contează vârsta. Oamenii sunt în această incertitudine, care nu îi face să se simtă confortabil”, a afirmat un jurnalist de la Paris.

Peste 440 dintre ei au fost răniți în a noua zi de mobilizare împotriva reformei pensiilor. Sindicaliştii promit că scenariul se va repeta, iar o nouă manifestaţie va avea loc marţea viitoare.

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

O autospecială ISU s-a răsturnat lângă o cisternă cu motorină căzută în șanț

Urmatoarea stire

Ion Țiriac, ironic după bătaia din tribuna meciului România-Andorra: Noroc că frizerul n-a putut să joace!

Stiri pe aceeasi tema