FOTO. Subprefectul de Timiș cere limitare de tonaj pentru un pod din apropierea Timișoarei


Subprefectul Sorin Ionescu s-a deplasat, miercuri, la fața locului, în urma unor sesizări primite de la cetățeni.

„Limitarea de tonaj pentru traversarea podului peste Bega din comuna Remetea Mare este stringentă! Și dacă a existat cândva o limitare de tonaj pe podul situat pe DJ 609, care face legătura între localitățile Remetea Mare și Bucovăț, astăzi nu se putea vedea nimic în acest sens. Niciun fel de atenționare pentru a stopa traficul auto de mare tonaj peste podul care reprezintă un real pericol în condițiile în care specialiștii atrag atenția asupra stării precare a podului”, a precizat Sorin Ionescu.

foto: Sorin Ionescu

Subprefectul a discutat, miercuri, cu cei care locuiesc în imediata vecinătate a podului pe care circulă camioanele de mare tonaj depășind cu mult limita admisă. Acesta este de părere că situația reprezintă un real pericol, iar oamenii se tem de ce e mai rău și sunt indignați de lipsa indicatoarelor care să limiteze tonajul.

„Chiar dacă este în discuție construcția unui nou pod și a unui sens giratoriu, de care e mare nevoie în zona respectivă, asta nu înseamnă că problema este deja rezolvată. Vor trebui realizați mulți pași până la îndeplinirea acestui obiectiv. Fac un apel către administrația județeană și responsabilii din cadrul Consiliului Județean Timiș să trateze cu responsabilitate situația podului care se deteriorează de la o zi la alta și să ia de urgență măsurile care se impun prin montarea unor limitatoare de înălțime și gabarit, pentru a preveni astfel o posibilă tragedie”, a transmis subprefectul Sorin Ionescu.

În replica reprezentanților CJT referitoare la limitarea de tonaj pentru traversarea podului peste Bega din comuna Remetea Mare, situat pe DJ 609F, care face legătura între localitățile Remetea Mare și Bucovăț, se arată că instituția s-a adresat Poliției Remetea Mare pentru intensificarea controalelor în zonă deoarece, în conformitate cu legislația existentă, angajații Consiliului Județean Timiș nu au drept de oprire a transportatorilor.

foto: Sorin Ionescu

„Restricția pe sectorul de drum județean dintre Remetea Mare și Bucovăț a fost instituită cu avizul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, astfel că echipajele acestuia au cunoștință de acest aspect și pot aplica sancțiuni pentru nerespectarea restricției instituite conform legislației in vigoare. Totodată vă informăm că există indicatoare de avertizare cu restricția de tonaj instituită, montate pe DN6 în localitatea Remetea Mare, cât si pe drumul județean înainte de accesul pe sectorul de drum cu restricție”, au transmis miercuri reprezentanții CJT.

 

tit bun

 

Citeste continuarea pe www.tion.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cum a avut loc accidentul de la Ineu, în care și-a pierdut viața o femeie iar mai multe persoane au fost rănite

Urmatoarea stire

Reținut după ce a împușcat câinele vecinului

Stiri pe aceeasi tema